Teori Semester

Hogia Institutet, Distans
Längd
1 dag
Pris
7 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 april, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
1 dag
Pris
7 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 april, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 7 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Teori semester

TEORI SEMESTER

Den teoretiska kursen i semesterhantering tar upp begrepp som semester- och intjänandeår, ledighet med och utan semesterlön, semesterlönegrundande frånvaro och du lär dig skillnaden mellan semesterberäkning och semesterskuldsberäkning. 

Semester upplever många som krångligt och kunskaper i ämnet efterfrågas hela tiden. Chefer och anställda ställer höga krav på dig som löneadministratör att vara uppdaterad inom området. De anställda förutsätter att du ska kunna ge svar på deras frågor och kunna visa och förklara hur allt hänger ihop. Alla förväntar sig att allt ska vara rätt och det gäller att inte betala ut för mycket och inte heller för lite.  

På kursen Teori semester använder vi oss inte av något löneprogram utan koncentrerar oss istället på lagar och regler som styr din personal- och löneadministration. 

Teori varvas med manuella övningar.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 april, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Utbildningen är helt teoretisk och passar dig som arbetar med löneadministration och vill lära dig mer om vilka lagar, regler och avtal som gäller semester oberoende av systemstöd.

Kursinnehåll

  • Semesterår och intjänandeår
  • Semesterledighet med och utan semesterlön
  • Semesterledighet för deltidsanställda
  • Uttag av semesterledighet
  • Semesterlönegrundande frånvaro
  • Sjukdom under semesterledigheten
  • Skillnaden mellan semesterberäkning och semesterskuldsberäkning

Investering

Pris: 7000 kr exkl. moms

I avgiften ingår lunch, för- och eftermiddagskaffe samt dokumentation. Väljer du att delta i denna klassrumsutbildning på distans ingår streaming från klassrummet och dokumentation. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon/headset för att kunna delta.

Kursledare

När du går en kurs hos oss kan du känna dig trygg med att kursledaren har hög kompetens och lång erfarenhet. Var och en är handplockad och besitter stor kunskap inom respektive ämne. När vi väljer kursledare är vi också noga med att de kan förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Teori Semester, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Jessica
28 okt 2018

5 av 5

4/5
Åsa
28 okt 2018

Var rätt komplext och svårt att riktigt ta in utan förkunskaper. Särskilt de rörliga tilläggens beräkning. Var lagom med en dag, man var jättetrött i huvudet sista timmen.

5/5
Maria
28 okt 2018

Genomgången på uträkningarna, tyvärr blev det lite stressigt att hinna igenom allt. Kanske en tvådagarsutbildning hade varit bra

Hogia Institutet
Nya Hakenäs
444 28 Stenungsund

Hogia Institutet

På Hogia Institutet vill vi att du ska känna dig trygg i ditt arbete. Du ska kunna veta att det du gör blir rätt. Och du ska vara säker på att du gör ditt jobb så tidseffektivt som möjligt. Så...

Läs mer om Hogia Institutet och visa alla utbildningar.

Highlights