Visa utbildning.se som: Mobil

Grundläggande vård och omsorg vid demenssjukdom

Hermods
Kort om utbildningen
Egen takt
3 160 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

I kursen Grundläggande vård och omsorg vid demenssjukdom får du lära dig om just demenssjukdom, och hur du vårdar och omhändertar demenssjuka. Du kommer lära dig om demenssjukdomens olika faser och vilka specifika hjälpbehov som behövs i samband med dessa. Kursen ger dig också kunskap om dokumentation, levnadsberättelse samt vård och omsorg i livets slutskede.

Målgrupp

För att läsa Grundläggande vård och omsorg vid demenssjukdom rekommenderas att du tidigare har läst kursen Vård- och omsorgsarbete 2 eller har motsvarande kunskaper.

Kursinnehåll

  • Demenssjukdomar, utredning, bedömning av minnesfunktioner, intellektuella och motoriska funktioner.
  • Funktionsbevarande omsorg och kognitiva hjälpmedel vid demenssjukdom.
  • Prevention och säkerhet, till exempel hur man förebygger fallolyckor.
  • Dokumentation och levnadsberättelse.
  • Kommunikation i svårare samtal och som pedagogiskt verktyg.
  • Pedagogiskt, empatiskt och etiskt förhållningssätt samt bemötande och samarbete med andra.
  • Närståendestöd vid demenssjukdom, teamarbete och intresseorganisationer.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området relaterade till det dagliga arbetet.

Upplägg

I kursen Grundläggande vård och omsorg vid demenssjukdom lär du dig om gerontologi, vilket är läran om det normala fysiska, psykiska och sociala åldrandet. Gerontologi är också läran om de åldersrelaterade förändringar som sker hos människan från det att hon uppnått mogen ålder till dess att hon dör. Geriatrik definieras som läran om orsaker, symtom, diagnos och behandling av sjukdomar hos äldre. Ämnet gerontologi och geriatrik behandlar vård och omsorg om den äldre individen utifrån en helhetssyn.I denna kurs får du lära dig om demenssjukdomens olika faser samt specifika hjälpbehov i samband med dem. Du får kunskap om hur den äldres integritet, värdighet och delaktighet vid demenssjukdom hålls kvar, samt etiska dilemman vid vård av demenssjuka.

Vidare i kursen får du kunskap om läkemedelsanvändning vid demenssjukdom. Du får kunskap om demenssjukas kost, nutrition och måltidsmiljö. Även kroppsnära omsorg, munhälsa och fothälsa är en del i kursen. Du kommer också lära dig vård och omsorg i livets slutskede och palliativ vårdfilosofi.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande vård och omsorg vid demenssjukdom, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Hermods

Hermods

Distanskurser som leder till högre studier eller jobb

  Vill du själv styra över dina studier och inte vara bunden till en ort eller ett klassrum? Då är distanskurser ett bra alternativ för dig! Vi erbjuder över 100 kurser på distans och ett flertal yrkesutbildningar som du kan...


Läs mer om Hermods och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Hermods

Luntmakargatan 26
111 37 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Grundläggande vård och omsorg vid demenssjukdom!

Liknande utbildningar