Visa utbildning.se som: Mobil

Grundläggande hemsjukvård

Hermods
Kort om utbildningen
Egen takt
3 160 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

I denna kurs får du lära dig vård- och omsorgsåtgärder och medicinska åtgärder i hemmet. Du kommer lära dig att utföra vårdplaner, få kunskap om rehabilitering och egenvård som kan utföras i hemmet. Även etiska frågeställningar i samband med vård i hemmet ingår i kursen, vilket till exempel kan vara rätten till integritet när hemmet blir en vårdplats.

Målgrupp

För att läsa Grundläggande hemsjukvård rekommenderas att du tidigare har läst kursen Vård och omsorgsarbete 2 och kursen Medicin 1.

Kursinnehåll

  • Vårdplanering: dess syfte, innehåll och hur en sådan görs.
  • Medicinteknisk och annan utrustning.
  • Betydelsen av bemötande, kommunikation och samarbete.
  • Rehabilitering, habilitering och egenvård som kan utföras i hemmet.

Upplägg

I denna kurs lär du dig om vård- och omsorgsåtgärder samt medicinska åtgärder som kan utföras i hemmet. Du får kunskap om människors reaktioner i kris och hur de kan hanteras inom vården, samt om den vård som ges i livets slutskede.

I kursen tar vi också upp etiska frågeställningar i samband med vård i hemmet, till exempel rätten till integritet när hemmet blir en vårdplats. Du lär dig också medicintekniska uppgifter som enligt lagar och andra bestämmelser inte kräver formell kompetens, till exempel blodprovstagning, katetrisering och sårvård.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande hemsjukvård, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Hermods

Hermods

Distanskurser som leder till högre studier eller jobb

  Vill du själv styra över dina studier och inte vara bunden till en ort eller ett klassrum? Då är distanskurser ett bra alternativ för dig! Vi erbjuder över 100 kurser på distans och ett flertal yrkesutbildningar som du kan...


Läs mer om Hermods och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Hermods

Luntmakargatan 26
111 37 Stockholm

 Visa telefonnummer

Liknande utbildningar