Visar 1-25 av 180 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 180 träffar
1
2
3
4
...
8

Hälsa är ett begrepp som rymmer många olika områden. Vi förbättrar vår hälsa genom att motionera, äta bra, vila och varva ner. Hälsa är i dag inte något som vi bara ägnar oss åt på fritiden utan många arbetsgivare arbetar också aktivt för att förbättra hälsan hos sin personal. Hälsa handlar inte bara om att må bra fysiskt. I dag breder den psykiska ohälsan ut sig allt mer. Här hittar du utbildningar inom olika områden inom begreppet hälsa.

Hälsa på jobbet

Hur påverkar din hälsa din jobbprestation? Och hur bidrar din arbetsgivare til din hälsa och ditt välbefinnande? Nedan kan du läsa mer om hur man kan lyfta både företagets samlade prestation och den enskilda medarbetarens hälsa.Studier visar att en hälsosam livsstil förbättrar din hälsa och ditt välmående på många sätt. Företag som satsar på en sund och hälsosam livsstil för sina anställda har bevisat friskare personal med färre sjukskrivningar.

Hälsa med friskvårdsbidrag

Arbetsgivaren har möjlighet att skattfritt erbjuda sina anställda träning och motionsaktiviteter med ett friskvårdsbidrag. Aktiviteterna kan variera från gym, dans och bollsport till massage, mindfulness, stresshantering och rökavvänjning. Skatteverket förutsätter att friskvårdsbidraget ges till alla i personalen, oavsett anställning och position.

Samtalsterapi och psykoanalysutbildning

Samtalsterapi är ett samlingsnamn för ett antal psykoterapier där den
gemensamma teorin är att samtalet botar psykiska besvär. Den mest beprövade samtalsterapin är psykoterapi med väl dokumenterad effekt vid olika former av mental ohälsa. Det finns flera olika inriktningar inom psykoterapiutbildningarna:

  • kognitiv beteendeterapi (KBT) 
  • familjeterapi
  • barn-och ungdomspsykoterapi
  • psykodynamisk psykoterapi
  • gruppsykoterapi


Kostrådgivning

Är det bra att äta så ofta under en dag?
Är det mycket socker i yoghurt?
Är lax bra om man vill gå ner i vikt? Är det inte väldigt fett?

Detta är vanliga frågor hos personer som vill börja äta hälsosammare. I dag lever
vi allt längre samtidigt som vi blir allt sjukare. Vhar tillgång till bra mat, men ändå
är vi inte så friska som vi skulle vilja. En orsak är att vi rör på oss för lite, en annan är att våra matvanor inte är så bra som de skulle kunna vara. Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter minst 500 gram frukt och grönt per dag, men svenskarnas genomsnittliga dagsintag av vegetabilier är endast blygsamma 250 g.  Invanda beteenden ger oss trygghet och därför är matvanor och det vi äter något vi ogärna ändrar på.

Med kostrådgivning och en matdagbok kan du ändra dina matvanor och få en hälsosammare vardag och ett friskare liv.

Om du vill jobba med kostrådgivning kan du arbeta bland annat som nutritionist, idrottsnutrionist, friskvårdsrådgivare, dietist eller kostvetare.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
En gedigen och genomtänkt utbild...
Bergklint education

Jag blev positivt överraskad och tyckte att utbildningen kändes väldigt gedigen och genomtänkt. Det var ett väldigt relevant kursinnehåll! Det gav en väldigt bra grund och förståelse, i det stora hela, gällande näringslära och hälsa.

Läs mer om Ulrika som har gått Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans på Bergklint Education

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer