Visar 1-25 av 92 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 92 träffar
1
2
3
4

Vad är företagsekonomi?

Företagsekonomi avser ekonomifrågor gällande företag, och innefattar viktiga kunskaper för både stora som små företagare. Många tror att företagsekonomi endast har med siffror att göra, men det innefattar även organisationsfrågor, strategi och marknadsföring. Vad för slags förändringar kan du göra på ditt företag för att verksamheten ska utvecklas åt rätt håll? Ett företag handlar inte bara om ekonomi och resultat, utan även om att bygga relationer och kundlojalitet.

Genom att gå en kurs i företagsekonomi får du en djupare insikt i ekonomiska situationer, men du lär dig även att värdera resultat och bedöma företagets lönsamhet. Med hårdare konkurrens krävs ett företags som utvecklas, därför kan bredare kunskaper i företagsekonomi vara avgörande.

Varför bör man gå en kurs i företagsekonomi?

Med dessa kurser får du fördjupade kunskaper i ekonomifrågor gällande företag, vilket är viktigt för att du ska få en ekonomisk förståelse för din organisation. En kurs i företagsekonomi kan även vara passande om du är i behov av en repetition i ekonomiska begrepp och samband. En kurs i företagsekonomi kan ge dig nya effektiva verktyg som du kan använda på din arbetsplats, vilket kan påverka din verksamhet positivt.

Vem är den här typen av utbildning till för?

En kurs i företagsekonomi passar för både stora och små företagare som vill höja sin kunskapsnivå, ekonomer som är ute efter vidareutveckling, marknadsförare eller personer som vill repetera tidigare kunskaper.

Olika typer av kurser inom företagsekonomi

• Certifierad företagsekonom
• Ekonomi för icke ekonomer
• Affärsjuridik för ekonomer
• Organisationsförändringar
• Bokföring och årsredovisning
• Budgetering

Vanligt innehåll

• Organisation
• Redovisning
• Bokföring
• Budgetering
• Viktiga nyckeltal
• Rapporter
• Marknadsföring
• Affärs och verksamhetsutveckling

Ett vanligt upplägg

Plats: En kurs i företagsekonomi kan antingen vara öppen eller företagsanpassad, vilket innebär att kursen antingen hålls i företagets lokaler eller era egna. Det kan även finnas utbildningar på distans, och då väljer du själv vart du ska studera allt du behöver är en dator och nätuppkoppling.

Format: Utbildningen kan innehålla både teori och praktiska övningar.

Tid: En utbildnings läng beror på omfattning, och kan vara allt från en dag till en vecka. En kurs som är på distans kan du många gånger läsa i din egen takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
''Vårt koncept och utbud är unik...

Jan-Olof Sund är grundare och ägare för Arbetsmiljö & Lagkravsgruppen. Läs mer om honom här och hur hans företag stöttar sina kunder när det kommer till arbetsmiljö.

Läs mer
Reportage
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer