Visar 1-25 av 61 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 61 träffar
1
2
3

Vad är logistik?

Logistik är färdigheten att leda samt kontrollera materialflöden och till dessa kopplade resurs-, informations- och monetära flöden. Logistiken påverkar ditt företags sätt att fungera, dess ekonomi och konkurrenskraft. Målet är att uppnå högsta potentiella effektivitet genom bra service och låga kostnader, för att därigenom tillfredställa olika parter i en flödeskedja. Det finns flera olika grenar inom logistik – transport, produktion, tredje part, fjärde part, juridik och IT. Dessa grenar berör olika yrkesgrupper och kan matchas med olika utbildningar i logistik.

Det råder ökad konkurrens och pressade marginaler för företag på marknaden, något som ställer allt högre krav på att ha en effektiv och resurssnål logistik. Idag finns det också oerhörda mängder rådata till förfogande och för att hantera detta ställs det krav på att ha en väl genomtänkt och utarbetad analysstrategi för att kunna skapa säkra beslutsunderlag. Många branscher upplever att kunderna har allt mer kunskap och blir allt mer krävande vilket innebär att det finns ett behov av en mer anpassad uppföljning vad det gäller till exempel kundservice. I många företag finns det stora möjligheter att effektivisera vad det gäller logistik, och en utbildning i logistik kan ge er de aktuella kunskaper som är ett måste för att vara lönsamma på marknaden och skapa gynnsamma förhållanden för er och era kunder.

Vad kan du lära dig under en logistikutbildning?

Har du koll på din logistik, eller råkar ni ibland ut för kostnader som inte varit kalkylerade? Många exportörer och importörer råkar ut för detta. Anledningen till att kalkylen spricker och vinsten minskar beror ofta på bristande kunskap. En logistikutbildning ger dig kunskap om alla de faktorer som spelar in i leveranskedjan och kan ge dig nya infallsvinklar och hjälpa dig och din verksamhet med att utveckla innovativa och kreativa lösningar för ert logistikarbete, oavsett hur stor er verksamhet är eller hur stor erfarenhet ni har sedan innan. Det finns utbildningar inom flera olika områden inom logistik, beroende på vilken roll eller plats du har i flödet.

Med en logistikutbildning kan du få ökade kunskaper i hur du kvalitetssäkrar din verksamhet, effektivisera ditt lagerarbete och olika flöden samt förbättra relationen till dina partners. Nedan finner du några exempel på vad en logistikutbildning kan innehålla:

  • Begrepp och definitioner
  • Lagerstyrning
  • Lean-produktion
  • Import
  • Inköpsfunktioner
  • Programvaror för att hantera logistik
  • Logostikens roll i och mellan företag
  • Supply chain networks
  • Processkartläggning
  • Logistikanalys
  • Framtidsprognoser
  • Lagar och regler
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området