Visa utbildning.se som: Mobil

Ursprungsregler och frihandelsavtal - Made in Sweden, eller hur

Handelskammaren Värmland
Kort om utbildningen
1 dag
5 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-13 08:30 - Karlstad
Öppen utbildning
   
Karlstad

Kursbeskrivning

Välkommen till en heldag där vi går igenom regler kring ursprungsintyg, ursprungsland och frihandelsavtal. Exporterar du varor utanför EU har du säkert fått önskemål från kunder om att utfärda ursprungsintyg för de sålda varorna. Att ha koll på vilka regler som gäller är viktigt och kan spara tid och pengar både för dina kunder och ditt eget företag.

Det finns två slags ursprungsbestämmelser och vilka du ska använda samt hur ursprungslandet fastställs beror på till vilka länder varan kommer att exporteras. Samma vara kan få olika ursprungsland beroende på vart den ska exporteras och vilka regler som används!

Under denna utbildningsdag går vi igenom reglerna för hur man fastställer rätt ursprungsland, vilket slags ursprungsintyg som ska användas samt vilka beviskrav som finns. Teori varvas med flera praktiska övningsuppgifter.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till handläggare av och ansvariga för ursprungsfrågor vid export eller import, samt till dig som handlägger exportdokument, svarar för inköp eller är underleverantörer till exportindustrin.

Kursinnehåll

08.45 Välkommen och fika

09.00 Varför finns ursprungsregler och vilka olika typer finns det?

09.20 Icke förmånsberättigat ursprung
– Bestämmelserna i Tullkodex mm
– Certificate of origin

10.00 Kaffe

10.20 Förmånsberättigat ursprung
– Vilka frihandelsavtal har EU?
– Hur fastställer man en varas ursprung?
– Bearbetningsregler
– Kumulation av ursprung
– EUR 1-certifikat, fakturadeklaration, ATR-certifikat
– Beviskrav – Leverantörsdeklaration

12.00 Lunch

12.45 Förmånsberättigat ursprung, fortsättning

14.10 Kaffe

14.30 Praktiska övningsuppgifter

16.00 Avslutning

Tid & plats

Tid: Onsdag 13 november 2019 , kl 08:30

Plats: Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad

Investering

Pris: 5995 kr per person exkl moms.

Medlemspris*: 3995 kr per person exkl moms.

*Är ditt företag medlem i Handelskammaren Värmland så får du ett lägre pris på utbildningen. Är du osäker på om ditt företag är medlemmar, använd dig av sökfunktionen på vår hemsida som du finner längst upp till höger på startsidan.

I priset ingår fika och lunch.

Bokningsvillkor: Anmälan senast  29 oktober. Utbildningen har ett begränsat antal platser.

Din bokning är bindande men platsen kan överlåtas till annan person. Om du av någon anledning får förhinder kan du fritt avboka fram till 4 veckor före utbildningsdagen. Vid avbokning 2-4 veckor före utbildningsdagen debiteras 50% av avgiften. Vid avbokning mindre än 1 vecka före utbildningsdagen debiteras hela avgiften.

Kursledare

Per Anders Lorentzon, Senior advisor inom internationell handel vid Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Per Anders är mycket omtyckt av våra tidigare kursdeltagare och har hela 40 års erfarenhet av frågor inom tullregler, leveransvillkor och handelsprocedurer. Han har dessutom skrivit Stora Importhandboken och är ledamot i Tullverkets insynsråd.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ursprungsregler och frihandelsavtal - Made in Sweden, eller hur, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Handelskammaren Värmland

Handelskammaren Värmland arbetar för att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen och tillsammans med cirka 1 150 medlemsföretag får vi tyngd i de frågor som vi driver. Vi håller utbildningar och seminarier som hjälper företag att göra...


Läs mer om Handelskammaren Värmland och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Handelskammaren Värmland

Tullhusgatan 1A
652 26 Karlstad Värmlands län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Ursprungsregler och frihandelsavtal - Made in Sweden, eller hur!