Visa utbildning.se som: Mobil

Stress i arbetslivet - hur kan du förebygga, åtgärda och hantera den?

Handelskammaren Värmland
Kort om utbildningen
1 dag
5 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-15 09:00 - Karlstad
Öppen utbildning
   
Karlstad

Kursbeskrivning

Tempot är ofta högt idag, både i arbetslivet och privatlivet, och det är många som upplever en stressig tillvaro. Att uppleva stress är något som är en del av livet, men om stressen pågår under längre tid innebär det en risk att drabbas av stressrelaterade besvär och ohälsa. När det gäller arbetslivet så har arbetsgivaren ett ansvar att se till att arbetsmiljön är god och att medarbetarna mår bra.

Arbetslivet påverkar medarbetarnas hälsa och välbefinnande. Att skapa en sund och välfungerande arbetsplats, som i sin tur leder till ökad hälsa och ett ökat engagemang hos medarbetarna, och därigenom leder till ett friskare företag, är något som kan kännas självklart men kanske inte alltid är lika enkelt i praktiken. Denna utbildning kommer att hjälpa dig på vägen…

Målgrupp

Utbildningen vänder sig främst till dig som är ledare/chef, HR-ansvarig eller skyddsombud, men även till dig som är nyfiken och vill lära dig mer om hur du kan förebygga och hantera stressrelaterade besvär på din arbetsplats.

Kursinnehåll

En förutsättning för att kunna förebygga, åtgärda och hantera den arbetsrelaterade stress som många gånger finns, är att förstå vad stress är, vad som bidrar till stress och hur du kan känna igen symtom och varningssignaler, både hos dig själv och dina medarbetare.

Under dagen kommer du få ökad kunskap och inspiration inom området, och om hur du kan leda och arbeta med stressförebyggande åtgärder i din verksamhet. Du kommer också få konkreta verktyg för att kunna starta ett systematiskt arbetsmiljöarbete med fokus på stressrelaterade besvär.

Bland annat kommer följande områden att belysas och diskuteras;

  • Vad säger forskningen inom området?
  • Stressens påverkan på arbetsmiljön
  • Arbetslivets betydelse för medarbetarnas hälsa och välbefinnande
  • Hur kan du som chef leda medarbetare mot hälsa?
  • Att som chef själv bibehålla en god hälsa i sitt ledarskap
  • Att förstå hur stressen kan ta sig uttryck och uppmärksamma tidiga signaler på negativ stress hos dig själv eller dina medarbetare.
  • Att arbeta stressförebyggande – en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet
  • En frisk arbetsplats – Vad ska man tänka på för att undvika skador? (När det exempelvis handlar om hur arbetet vid en bildskärm påverkar kroppen och vilka arbetsställningar är bäst)

Upplägg

Aktuell forskning och teori blandas med praktiska övningar, diskussioner och erfarenhetsutbyten.

Tid & plats

Tid: Tisdag 15 oktober mars 2019 , kl 09:00-16:00

Plats: Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad

Investering

Pris: 5995 kr per person exkl moms.

Medlemspris*: 3995 kr per person exkl moms.

*Är ditt företag medlem i Handelskammaren Värmland så får du ett lägre pris på utbildningen. Är du osäker på om ditt företag är medlemmar - gå till "Vad gör vi", och sedan "Om oss" i menyn höst upp till höger på vår hemsida. Där finner du sedan vilka som är medlemmar. 

I priset ingår fika och lunch.

Bokningsvillkor: Utbildningen har ett begränsat antal platser.

Din bokning är bindande men platsen kan överlåtas till annan person. Om du av någon anledning får förhinder kan du fritt avboka fram till 4 veckor före utbildningsdagen. Vid avbokning 2-4 veckor före utbildningsdagen debiteras 50% av avgiften. Vid avbokning mindre än 1 vecka före utbildningsdagen debiteras hela avgiften.

Kursledare

Malin Lundkvist, ägare av och ansvarig för verksamheten i Fysall AB. Malin har 16 års erfarenhet inom arbetsmiljö, ergonomi, hälsa och träning. Hon är lic. personlig tränare och har lång erfarenhet av att leda andra och av att hjälpa andra i deras arbete med att organisera och systematisera sina arbetsplatser och sitt arbetsmiljöarbete.

Ulrik Terp, doktorand och adjunkt i psykologi vid Karlstads universitet. Ulrik har arbetat med utbildning i organisation och ledarskap i 20 år, de senaste 10 åren på Karlstads universitet. Hans avhandlingsarbete handlar om olika sätt att arbeta stresspreventivt och hälsofrämjande utifrån forskning inom dessa områden.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stress i arbetslivet - hur kan du förebygga, åtgärda och hantera den?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Handelskammaren Värmland

Handelskammaren Värmland arbetar för att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen och tillsammans med cirka 1 150 medlemsföretag får vi tyngd i de frågor som vi driver. Vi håller utbildningar och seminarier som hjälper företag att göra...


Läs mer om Handelskammaren Värmland och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Handelskammaren Värmland

Tullhusgatan 1A
652 26 Karlstad Värmlands län

 Visa telefonnummer