Visa utbildning.se som: Mobil

Praktisk hantering av exportdokument

Handelskammaren Värmland
Kort om utbildningen
1 dag
5 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-24 08:30 - Karlstad
Öppen utbildning
   
Karlstad

Kursbeskrivning

Har ditt företag nyligen börjat göra exportaffärer, eller har ni kanske gjort internationella affärer sedan länge? Skulle du vilja ha bättre koll på vad det är som egentligen gäller bland alla tullhandlingar och exportdokument som ska fyllas i?

Under denna utbildningsdag får du en genomgång av hur de vanligaste exportdokumenten ska fyllas i, för att du och inte minst mottagaren ska slippa problem.

Idag ställs det allt högre krav på att tullhandlingar och andra exportdokument ska vara korrekt ifyllda. Är de ofullständiga eller felaktiga kan det leda till leveransförseningar, problem för mottagaren vid förtullningen och i värsta fall till att köparen väljer en av dina konkurrenter vid nästa affär.

För att underlätta för dig som exportör erbjuder nu Handelskammaren en utbildning i praktisk hantering av exportdokument. Under en heldag hjälper vi dig att hitta rätt bland de dokument, regler och förfaranden som finns inför en exportaffär.

Utbildningen kommer att ge dig

 • ökad kunskap om de viktigaste exportdokumenten, reglerna och förfaranden som gäller vid en exportaffär.
 • ökad kunskap om hur du praktiskt går till väga vid en exportaffär

Målgrupp

Kursen vänder sig både till dig som behöver fräscha upp kunskaperna och till dig som inte har så stor vana vid att hantera tulldokument för export!

Kursinnehåll

Under dagen kommer vi att gå igenom den datoriserade exportdeklaration med de uppgifter som utgör föranmälan, fördelarna med passiv förädling, olika typer av ursprungsintyg, fakturor samt andra handlingar som kan behövas vid särskilda tillfällen.

Vi tar även upp användningen av ATA-carneten, en internationell tullblankett för tillfällig export, t ex i samband med mässor och utställningar. Praktiska övningsuppgifter om tillämpningen av ursprungsreglerna i frihandelsavtalen ingår också.

Program

 • Export till länder utanför EU; Exportdeklaration med föranmälan
 • Export till länder utanför EU, fortsättning
 • Export för passiv förädling
 • Ursprungsdokumentation enligt EU:s frihandelsavtal
 • Ursprungsregler, EUR 1 och Fakturadeklaration
 • Certificate of origin – Ursprungsregler och praktisk hantering
 • Betalningsfaktura och Proformafaktura
 • Särskilda intyg som används vid export; ATA-carnet – ansökan och hantering
 • Övningsuppgifter

Upplägg

Under dagen varvas teori och praktiska övningsuppgifter, och du får gärna ta med frågeställningar från din egen verksamhet som kan tas upp som exempel under dagen.

Tid & plats

Tid:

 • Torsdag 28 mars 2019, kl. 08:30-16:30
 • Tisdag 24 september 2019, kl. 08:30-16:30

Plats: Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad

Investering

Pris: 5995 kr per person exkl moms.

Medlemspris*: 3995 kr per person exkl moms.

*Är ditt företag medlem i Handelskammaren Värmland så får du ett lägre pris på utbildningen. Är du osäker på om ditt företag är medlemmar, använd dig av sökfunktionen på vår hemsida som du finner längst upp till höger på startsidan.

I priset ingår fika och lunch och dokumentation.

Bokningsvillkor: Utbildningen har ett begränsat antal platser.

Din bokning är bindande men platsen kan överlåtas till annan person. Om du av någon anledning får förhinder kan du fritt avboka fram till 4 veckor före utbildningsdagen. Vid avbokning 2-4 veckor före utbildningsdagen debiteras 50% av avgiften. Vid avbokning mindre än 1 vecka före utbildningsdagen debiteras hela avgiften.

Kursledare

Per Anders Lorentzon, Senior advisor inom internationell handel vid Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Per Anders är mycket omtyckt av våra tidigare kursdeltagare och har hela 37 års erfarenhet av frågor inom tullregler, leveransvillkor och handelsprocedurer. Han har dessutom skrivit Stora Importhandboken och är ledamot i Tullverkets insynsråd.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk hantering av exportdokument, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Handelskammaren Värmland

Handelskammaren Värmland arbetar för att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen och tillsammans med cirka 1 150 medlemsföretag får vi tyngd i de frågor som vi driver. Vi håller utbildningar och seminarier som hjälper företag att göra...


Läs mer om Handelskammaren Värmland och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Handelskammaren Värmland

Tullhusgatan 1A
652 26 Karlstad Värmlands län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Praktisk hantering av exportdokument!