Visa utbildning.se som: Mobil

Lär dig hålla effektivare möten

Handelskammaren Värmland
Kort om utbildningen
1 dag
4 495 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-22 11:45 - Karlstad
Öppen utbildning
   
Karlstad

Kursbeskrivning

Handen på hjärtat. Visst har du deltagit i möten, eller lett några själv, som skulle ha kunnat vara både mer effektiva och mer meningsfulla, vare sig det handlat om möten som varit fem minuter eller flera dagar långa. Nu har du möjlighet att bli bättre på möten, halvera mötestiderna, öka resultaten och inte minst få mer engagerade deltagare.

Möten är en naturlig och viktig del av arbetslivet. Skillnaden mot tidigare är att de nu är fler, tar mer tid och berör många. Men med små förändringar går det att nå stora effekter, bara du vet vilka sätt du ska ta till. Och nu har du chansen! På vår utbildning kommer du att lära dig nya metoder för att halvera mötestiderna och samtidigt få ett dubbelt så bra resultat.

Kunskapsmål

Mötena i vardagen är olika långa och ska svara mot olika syften. Oavsett vilka slags möten du leder kommer du ha nytta och stor användning av de olika metoderna som gås igenom, metoder som gör att fler får säga sitt och bidra med idéer och framförallt skapar fokus på det just ditt möte ska handla om.

Efter utbildningen kommer du kunna spara mötestid, få tydligare resultat och mer engagerade deltagare.

Målgrupp

Utbildningen är för dig som i din vardag leder möten och vill bli bättre på det.

Kursinnehåll

Under halvdagen kommer du på olika sätt att få ta del av trettio övningar och tips för digitala och fysiska möten, möten som kan vara några minuter eller flera dagar och ha mötesdeltagare som är några få eller flera hundra till antalet.

Under utbildningen varvas korta teoripass och konkreta tips som sedan mynnar ut i olika träningspass där du får använda de nya metoderna praktiskt.

Teori

Mötets syfte, vem ska vara med och varför.

Tips och råd

– Hur får du stopp på den som vill prata länge?

– Hur gör du när hälften av mötesdeltagarna hellre jobbar i sin telefon än deltar i mötet?

– Hur blir digitala möten mer engagerande?

– Hur kan du snabbare värdera förslag och komma till beslut?

– Hur kan du på kort tid ta del av hela gruppens tankar och förslag?

– Kan ett möte vara en kvart och alla som varit med är nöjda?

Testa praktiskt

Du kommer själv få testa metoderna och planera ett möte utifrån de 30 olika konkreta tipsen.

Efter utbildningen

Du kommer få med dig boken ”Effektivare möten” hem, så att du enkelt kan välja och vraka bland de olika tipsen, råden och metoderna som du fått ta del av under dagen.

Tid & plats

Tid: Tisdag 22 oktober mars 2019 , kl 11:45-16:30

Plats: Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad

Investering

Pris: 2495 kr per person exkl moms.

Medlemspris*: 4495 kr per person exkl moms.

*Är ditt företag medlem i Handelskammaren Värmland så får du ett lägre pris på utbildningen. Är du osäker på om ditt företag är medlemmar - gå till "Vad gör vi", och sedan "Om oss" i menyn höst upp till höger på vår hemsida. Där finner du sedan vilka som är medlemmar. 

I priset ingår fika och lunch.

Bokningsvillkor: Utbildningen har ett begränsat antal platser.

Din bokning är bindande men platsen kan överlåtas till annan person. Om du av någon anledning får förhinder kan du fritt avboka fram till 4 veckor före utbildningsdagen. Vid avbokning 2-4 veckor före utbildningsdagen debiteras 50% av avgiften. Vid avbokning mindre än 1 vecka före utbildningsdagen debiteras hela avgiften.

Kursledare

Utbildarna är två kommunikationsrådgivare med mångårig erfarenhet av att för sin egen och kunders räkning planera och genomföra möten, seminarier och workshops.

Maria Stenberg, &Stenberg Kommunikation, är kommunikationsrådgivare, författare och mötesledare. Tidigare har hon varit informationschef såväl inom näringslivet som offentlig verksamhet, hon har varit reklamare och drivit kommunikationsbyrå.

Åke Persson, Persson&Jaunzems Kommunikation, är skribent, process- och mötesledare. Tidigare har han arbetat inom idrotten och drivit reklambyrå.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lär dig hålla effektivare möten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Handelskammaren Värmland

Handelskammaren Värmland arbetar för att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen och tillsammans med cirka 1 150 medlemsföretag får vi tyngd i de frågor som vi driver. Vi håller utbildningar och seminarier som hjälper företag att göra...


Läs mer om Handelskammaren Värmland och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Handelskammaren Värmland

Tullhusgatan 1A
652 26 Karlstad Värmlands län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Lär dig hålla effektivare möten!
Mer inom området