Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsrätt - en introduktion

Handelskammaren Värmland
Kort om utbildningen
1 dag
5 995 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Karlstad

Kursbeskrivning

utbildningFör att du som arbetsgivare ska kunna ta till vara dina intressen, undvika onödiga (och ofta kostsamma) konflikter och veta vilka rättigheter och skyldigheter du har - då är det viktigt att ha en grundläggande kunskap inom arbetsrätten.

Under en heldag kommer du få en introduktion och grundläggande kunskap om vad du behöver tänka på inför, under och vid slutet av en anställning. Tanken med dagen är att du ska känna dig tryggare inom frågor som berör personal och att du därigenom blir stärkt i din roll som arbetsgivare och/eller chef.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är relativt ny i din roll med att ha personalansvar eller som önskar grundläggande kunskaper inom arbetsrätt. Den vänder sig också till dig som planerar att anställa medarbetare eller som helt enkelt är nyfiken på vad det kan innebära att ha personalansvar.

Kursinnehåll

Under dagen kommer bland annat följande områden att belysas och diskuteras;

08:30 VälkommenDel 1 – Att tänka på INFÖR en anställning.

  • Till exempel: vad det innebär att vara arbetsgivare, det skriftliga anställningsavtalets betydelse, möjligheter och begränsningar vid val av anställningsform och företagets behov av att skydda sin verksamhet genom särskilda klausuler i anställningsavtalet

Del 2 – Att tänka på UNDER anställningen

  • Till exempel: innebörden av arbetstagarens lojalitetsplikt mot arbetsgivaren, arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet, arbetsgivarens skyldigheter gentemot fackförbund och värdet av goda rutiner för att stärka sin position vid uppsägning/avskedande

Del 3 – Att tänka på vid SLUTET av anställning

  • Till exempel: de olika sätten att avsluta en anställning (saklig grund, avskedandegrund, överenskommelse), de formella stegen som måste vidtas enligt lag och skyldigheter gentemot fackförbund.

15:00 Mingel, frågor och utbyte av erfarenheter

16:00 Dagen avslutas

Upplägg

Under dagen varvas teori med praktiska exempel från verkligheten, och det finns möjlighet att ställa frågor. Dagen avslutas med ett mingel där du har möjlighet att utbyta erfarenheter och diskutera frågor med Therese och andra deltagare.

Tid & plats

Tid: Torsdag 8 november 2018 , kl 08:30-16:00

Plats: Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1 A, Karlstad

Investering

Pris: 5995 kr per person exkl moms.

Medlemspris*: 3995 kr per person exkl moms.

*Är ditt företag medlem i Handelskammaren Värmland så får du ett lägre pris på utbildningen. Är du osäker på om ditt företag är medlemmar, använd dig av sökfunktionen på vår hemsida som du finner längst upp till höger på startsidan.

I priset ingår fika och lunch.

Bokningsvillkor: Anmälan senast  25 oktober. Utbildningen har ett begränsat antal platser.

Din bokning är bindande men platsen kan överlåtas till annan person. Om du av någon anledning får förhinder kan du fritt avboka fram till 4 veckor före utbildningsdagen. Vid avbokning 2-4 veckor före utbildningsdagen debiteras 50% av avgiften. Vid avbokning mindre än 1 vecka före utbildningsdagen debiteras hela avgiften.

Kursledare

Therese Solin är arbetsrättsspecialist på Hamilton Advokatbyrå i Karlstad. Innan hon började på Hamilton i april 2018 var hon verksam som arbetsrättspecialist på en större affärsjuridisk byrå i Stockholm, där hon har arbetat sedan 2010. Hon har också tjänstgjort i Attunda tingsrätt som tingsnotarie och bland annat handlagt arbetstvister.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt - en introduktion, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Handelskammaren Värmland

Handelskammaren Värmland arbetar för att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen och tillsammans med cirka 1 150 medlemsföretag får vi tyngd i de frågor som vi driver. Vi håller utbildningar och seminarier som hjälper företag att göra...


Läs mer om Handelskammaren Värmland och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Handelskammaren Värmland

Tullhusgatan 1A
652 26 Karlstad Värmlands län

 Visa telefonnummer