Ekonomistyrning 2 - fördjupning i finansiella analyser och styrsystem

Längd
2 dagar
Pris
16 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
16 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Ekonomistyrning 2 - finansiella samband och nyckeltal för chefer

Programmet skapar förståelse för hur analys av finansiella rapporter kan ligga till grund för olika beslutsunderlag såsom prestationsbedömning och/eller lönsamhetsuppföljning, men också externt för att bedöma företags finansiella stabilitet eller betalningsförmåga.

Programmet ger kunskap om relationerna mellan ett företags finansiering, dess tillväxtambitioner och möjliga förväntningar på lönsamhet. Deltagarna får dessutom ökad förståelse för utmaningar och möjligheter vid design och användning av styrsystem och hur dessa kan stödja förverkligandet av en verksamhets strategier. Här tas ett bredare perspektiv på styrning med utgångspunkt i etablerade teoretiska ramverk som stödjer förmågan att identifiera och diskutera olika styrmedel.

Aktuell forskning kombineras med praktik för att bygga upp deltagarnas förmåga att analysera sin verksamhets styrning och utveckla den i önskad riktning.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 november, 2023

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Målgrupp

Ekonomer, verksamhetsutvecklare, controllers och andra med direkt eller indirekt ansvar för verksamhetens ekonomi och resultat och som gått Ekonomistyrning 1 eller har grundläggande kunskaper om redovisning, finansiella samband och ekonomistyrningsmodeller.

Kursinnehåll

  • Fördjupade finansiella analyser av företags finansiella rapporter i syfte att skapa relevant beslutsunderlag för bedömning av ett företags prestationer samt identifiering av risker.
  • Utifrån ett antal exempel visas samband mellan företagets finansiering, dess tillväxtambitioner och förväntningar/krav på rörelselönsamhet.
  • Analys av finansiella målmodeller från olika noterade bolag och genomgång av faktorer som kan användas för att bygga en övergripande intern finansiell ekonomistyrningsmodell
  • Utmaningar och möjligheter vid design och användning av olika styrsystem
  • Olika styrmedels möjligheter att stödja förverkligandet av verksamhetens strategier
  • Diskussion utifrån deltagarnas erfarenheter av styrning i de egna verksamheterna

Tid & plats

27-28 november, 2023 – på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Investering

Pris: 16 900 kr (exkl. moms)

Kursledare

Föreläsare: Johan Åkesson

Johan Åkesson är ekonomie licentiat i företagsekonomi med 25 års erfarenhet som föreläsare och som managementkonsult. Han är specialist på ledning och ekonomistyrning. Johan utsågs så sent som 2018 till Årets Lärare av studenterna på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Johan är också sedan flera år en högt uppskattad föreläsare på ledarprogram för organisationer som Volvo Cars, SKF, IKEA, Investment AB Latour, Capio, VGR och Göteborgs stad, samt från 2019 på Executive MBA- programmet (60 hp) vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, där han ansvarar för kursen i Management Accounting.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomistyrning 2 - fördjupning i finansiella analyser och styrsystem, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education
Box 609
405 30 Göteborg

GU Executive Education - a part of The School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg - delivers an Executive MBA programme with a Nordic-Asian focus, and custom programmes for the private and public sectors. Deliveries take...

Läs mer om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education och visa alla utbildningar.

Highlights