Visa utbildning.se som: Mobil

Strategiskt hållbarhetsarbete

Greengap AB
Kort om utbildningen
1 dag
10 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-13 - Malmö
Malmö, Rikstäckande
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Malmö
10 500 SEK
2022-10-13

Sverige
Kontakta oss för mer information
Strategiskt hållbarhetsarbete

Kursbeskrivning

Strategiskt hållbarhetsarbete

Efter avslutad kurs är målet att du skall erhållit en stark grundförståelse i villkoren för ett framtida hållbart samhälle och kunna tillämpa dem i din affärs- och verksamhetsutvecklingsroll. Ni kommer erhålla grunderna i framtidens cirkulära ekonomi och verktyg för att identifiera framtida risker och möjligheter i er verksamhet. Utöver detta erhålls en omvärldsspaning och hur affär och lönsamhet påverkas av framtidens hållbara krav. Kursen utgår från de vetenskapliga ramarna och FNs globala mål för ett hållbart samhälle.

Målgrupp

Affärs- och verksamhetsutvecklare. Styrelsemedlemmar, VD och personer som internt arbetar med hållbarhetsfrågor alternativt önskar erhålla en djupare kunskap inom området

Kursinnehåll

  • Omvärldsspaning – nya marknadsvillkor: Hur hållbarhet driver skiften och trender. Kommande cirkulära krav och regleringar på marknaden.
  • Ni kommer erhålla de vetenskapliga ramarna för ett hållbart samhälle och kopplingen till FNs globala mål, Agenda 2030.
  • Genomgång av villkoren för framtidens biobaserade och cirkulära ekonomi.
  • Riskhantering och hur man skapar en proaktiv verksamhet: Verktyg för att identifiera affärsrisker och affärsmöjligheter.

Upplägg

09:00 – 09:30 Välkomnande och introduktion

09:30 – 10:15 Omvärldsspaning: Hållbarhet driver skiften och trender.

10:15 – 10:30 Kaffe

10:30 – 12:00 De vetenskapliga ramarna för ett hållbart samhälle & FNs Global Mål. Gruppövning.

12:00 – 13:00 Lunch

13:00 – 13:30 Grunderna för en biobaserad & cirkulär ekonomi.

13:30 – 14:00 Så påverkas affär och lönsamhet av hållbarhetsfrågorna.

14:00 – 14:15 Kaffe

14:15 – 15:45 Gruppövning – bygg en proaktiv verksamhet: Utforska er egna verksamhet utifrån framtidens hållbara villkor.

15:30 – 16:00 Presentation och diskussion.

16:30 – 17.00 Reflektion & Avslutning

Kursledare

Carl Jonson, MSc

Carl Jonson är en van föredragshållare och utbildare och hans huvudområden är hållbar affärsutveckling och cirkulär- & biobaserad ekonomi. Han har 20 års erfarenhet inom innovation och entreprenörskap och verkat inom forskningsinstitut, universitet, näringsliv samt Start-up miljöer. Senast kommer han från sex år vid SLU Holding AB och är initiativtagare/grundare av PlantProteinFactory och Cleantech Inn Sweden.

Helena Tillborg, PhD & EMBA

Helena Tillborg har drivit och lett strategisk affärs- och verksamhetsutveckling i näringsliv och offentlig sektor i drygt tjugo år. Hon har bred branscherfarenhet från bland annat energi, fastighet, livsmedel och tekniksektorn och är van föredragshållare/utbildare. Områden hon brinner för är Strategi- och affärsutveckling, innovation, strategisk planering och implementering, omvärldsanalys, risk- och gapanalys samt hållbarhets-SWOT.

Examen, diplom m.m.

Diplom erhålls efter avslutad kurs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strategiskt hållbarhetsarbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Kursdeltagare
Gruppen och ledarna har gett ett fint samtalsklimat där många tankar kommer fram på ett oprententiöst sätt. Ledarna var kompetenta och engagerade. Total 2,5 dagars kurs
Kursdeltagare
Kursen/workshopen har i hög utsträckning stärkt vårt företags hållbarhetsarbete. Total 2,5 dagars kurs
Kursdeltagare

Greengap AB

Vi vill skapa framtidens vinnare!

För att navigera mot en hållbar framtid behövs helhetssyn, proaktivitet och vetenskapliga principer. Vi använder sådan kunskap, och adderar våra professionella praktiska erfarenheter. Vi kallar vårt angreppssätt The Greengap Approach™. Genom att förstå framtidens hållbara villkor och identifiera affärsrisker och...


Läs mer om Greengap AB och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Strategiskt hållbarhetsarbete från Greengap AB, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området