Visa utbildning.se som: Mobil

Skydd av livsmedel mot skadegörelse

Gothia Logistics
Kort om utbildningen
6 timmar
Nästa tillfälle: Kontakta oss. - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Livsmedelssäkerhet mot även hot och bedrägerier

Det traditionella arbetet med livsmedelssäkerhet och kvalitet har fokuserat på risker som uppstår oavsiktligt. Säkerhetsrisker på livsmedel till följd av medvetna handlingar i syfte att skada eller att skapa ekonomisk vinning till angriparen har därför oftast inte beaktats.

Nya säkerhetsriktlinjer för livsmedel bla GFSI, Global Food Safety Initiative behandlar globala standarder för att minska livsmedelbedrägerier och effekterna av hot. Arbetssätt som bygger på TACCP och VACCP är metoder för att förebygga uppsåtliga handlingar i form av t.ex. bedrägerier och sabotage.

Utbildningsmål:

Livsmedelslagen syftar till att säkerställa en hög skyddsnivå för människors hälsa och för konsumenters tilltro till livsmedel. Livsmedelsfusk är ett etablerat problem och livsmedelshot kan orsaka stor skada på folkhälsan och ekonomi. Alla led i kedjan från råvaruleverantör, tillverkare, distributörer och detaljister berörs. Kursen ger dig insikter i nya säkerhetsriktlinjer för livsmedel bla GFSI.

Målgrupp

Påbyggnad, du bör ha arbetat någon tid inom området.

Kursinnehåll

Livsmedelsförsörjning
Tillgången till livsmedel är ett grundläggande behov för ett samhälle.

Globala standarder för livsmedel
En certifiering av ett företag ger säkrare livsmedel genom hela flödeskedjan.

Livsmedelsskydd och livsmedelssäkerhet
Begreppet livsmedelsskydd handlar om ansträngningen att skydda livsmedel från avsiktliga handlingar av skadegörelse.

Särskilda skyddsåtgärder för livsmedel
Nya säkerhetsriktlinjer för livsmedel kräver metoder för att upptäckta bedrägerier eller minska dessa.

Riskbedömning inom livsmedelshantering
Riskbedömning genomförs med syftet att definiera kontrollerande och förebyggande åtgärder.

Kritiska kontrollpunkter enligt TACCP
En metodik som underlättar organisationer att undvika eller mildra livsmedelshot i hela försörjningskedjan av livsmedel.

Bedömning av risk enligt TACCP
Organisationer behöver förstå de hot som identifieras, men man bör fokusera uppmärksamheten på de hot som prioriteras.

Medarbetarens roll inom livsmedelsskydd
Medvetenheten om skydd av livsmedel beror främst på medarbetarens uppmärksamhet och deras engagemang för åtgärder av skydd.

Spårbarhet i livsmedelskedjan
De tekniska lösningarna för spårbarhet måste integreras med den fysiska kontrollen.

Upplägg

Skydd av livsmedel mot skadegörelse är en modulkurs som läses på distans över internet via vår e-learningsplatform Instant education.

Studier
Detta är en Modulkurs som innehåller instuderingsfrågor och ett slutprov med flervalsalternativ rättad av utbildningssystemet. Alla frågor måste vara rätt besvarade för att få Godkänt resultat. Den studerande har tre försök för att lyckas. Efter Godkänt resultat kan ett personligt kursintyg direkt skrivas ut för kursen.

Investering

Fakturapris:

750 kronor / studerande.

Pris exl. moms.
För större utbildningsprojekt; begär offert.

E-handelspris:

600 kronor / studerande

Priset är exkl. moms

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skydd av livsmedel mot skadegörelse, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Gothia Logistics

Gothia Logistics

Gothia Logistics arbetar med organisationsutveckling både på distans och genom möten. Vi är ett av Sveriges ledande utbildnings- och kunskapsföretag med inriktning mot industrins behov och har utbildat företag och privatpersoner över hela världen sedan 1992. Våra webbkurser har två...


Läs mer om Gothia Logistics och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skydd av livsmedel mot skadegörelse!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 19 recensioner.
Alla recensioner för arrangören