Visa utbildning.se som: Mobil

Lagerhantering av livsmedel för samdistribution

Gothia Logistics
Kort om utbildningen
5 timmar
Nästa tillfälle: Kontakta oss. - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Att säkert lagra och hantera livsmedel för samordnad varudistribution

Ett sätt att effektivisera godstransporter är att i så stor utsträckning som möjligt samlasta varor som ska till samma geografiska område. Att beakta vid transportlösningarna är vilka varugrupper som kan samdistribueras.

För livsmedel finns dessutom livsmedelslagens krav på obruten kylkedja, hygien samt EU's förordningar om separeringen av ekologiska livsmedel från konventionella livsmedel. Den som vill tillhandahålla livsmedel på marknaden ansvarar för att dessa är säkra samt att fungerande rutiner finns för livsmedelshantering.

Utbildningsmål:

Enligt lagstiftningens krav ska företaget i hantering och distribution av livsmedel tillgodose en god livsmedelssäkerhet. Kursen ger dig insikter i kraven på en verksamhet med livsmedelshantering.

Målgrupp

Grundkurs, du behöver inga förkunskaper.

Kursinnehåll

Samordnad varudistribution och citylogistik
Effektivisering av godstransporter genom samlastning av varor till samma geografiska område.

Att uppnå säkra livsmedel
God hygienpraxis är grunden för all livsmedelshantering.

Ekologiska livsmedel
Ekologisk mat är gjord på råvaror som kommer från odlingar som är certifierade för vissa regler.

Allergener
Ämnen som är vanliga orsaker till allergi eller annan överkänslighet.

Livsmedelslagstiftning
Den som tillhandahåller livsmedel på marknaden ansvarar för att dessa livsmedel är säkra och rätt märkta.

Grundkrav inom livsmedelshantering
En säker livsmedelshantering förutsätter att all personal har tillräckliga kunskaper om livsmedelshygien.

Lagring av ekologiska livsmedel
Krav finns på att hålla ekologiska produkter och konventionellt producerade produkter åtskilda.

Hygieniska arbetsmetoder i lager
Livsmedelshanteringen är reglerad i Livsmedelslagen för att säkerställa en hög skyddsnivå.

Städning och rengöring inom livsmedelshantering
En välskött renhållning och god ordning skapar en grund för hygien i arbetet

Vissa krav på märkning av livsmedel
Märkningen av livsmedel ska vara enkel, korrekt och får inte vilseleda köparen.

Egenkontroll vid hantering av livsmedel i lager
Genom egenkontrollen kan företagen säkerställa att de livsmedel som hanteras är felfria och säkra.

Livsmedelskontroll av myndighet - introduktion
Myndighet kontrollerar att livsmedelsföretag uppfyller lagstiftningens krav i sin verksamhet.

Upplägg

Lagerhantering av livsmedel för samdistribution är en modulkurs som läses på distans över internet via vår e-learningsplatform Instant education.

Studier
Detta är en Modulkurs som innehåller instuderingsfrågor och ett slutprov med flervalsalternativ rättad av utbildningssystemet. Alla frågor måste vara rätt besvarade för att få Godkänt resultat. Den studerande har tre försök för att lyckas. Efter Godkänt resultat kan ett personligt kursintyg direkt skrivas ut för kursen.

Investering

Pris:

650 kronor / studerande.

Pris exkl. moms.
För större utbildningsprojekt; begär offert.

E-handelspris:

500 kronor / studerande

Priset är exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lagerhantering av livsmedel för samdistribution, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Gothia Logistics

Gothia Logistics

Gothia Logistics arbetar med organisationsutveckling både på distans och genom möten. Vi är ett av Sveriges ledande utbildnings- och kunskapsföretag med inriktning mot industrins behov och har utbildat företag och privatpersoner över hela världen sedan 1992. Våra webbkurser har två...


Läs mer om Gothia Logistics och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lagerhantering av livsmedel för samdistribution!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 19 recensioner
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området