Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Arbetsmiljö, risker och ergonomi

Gothia Logistics
Kort om utbildningen
5 timmar
650 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Systematiskt arbetsmiljöarbete ska vara enkelt

Med goda arbetsmetoder och arbetsförhållanden ökar förutsättningarna för en effektiv och rationell produktion, ur såväl mänsklig som ekonomisk synvinkel. Att skapa en bra arbetsorganisation med tydliga roller och bra arbetsmetoder är en viktig del av ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Inom det produktionstekniska arbetet i ett företag gäller det att söka utforma så bra arbetsplatser som möjligt för att samtidigt uppnå hög produktivitet och en bra arbetsmiljö för personalen. Ergonomi handlar om samspelet mellan människa, arbetsuppgifter och den omgivande miljön.

Utbildningsmål
Du får kunskaper om lagar, bestämmelser och rutiner kring arbetsmiljö och säkerhet. Du lär dig förstå betydelsen av att alla måste medverka för att minska riskerna för ohälsa och olycksfall i arbetet. Det är arbetsgivaren som ansvarar för arbetsmiljön och som ska se till att arbetsmiljöarbetet ingår som en naturlig del av verksamheten.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Förkunskaper

Grundkurs, du behöver inga förkunskaper.

Kursinnehåll

Kursen innehåller:

• God arbetsmiljö – en konkurrensfaktor
• Systematiskt arbetsmiljöarbete
• Arbetsstudier
• Problem och avvikelser
• Säkerhetskulturen inom industrin
• Olycksteori
• Belastningsergonomi
• God belastningsergonomi
• Ensidigt arbete
• Tung manuell hantering
• Samverkan och skyddsorganisation
• Rehabilitering

Upplägg

Arbetsmiljö, risker och ergonomi är en Modulkurs som läses på distans över internet via vår e-learningsplatform Instant education.

Utbildningens längd är cirka 6 timmar aktiv studietid, beroende på förkunskaper. Varje studerande har tillgång till sin kurs i 2 månader.

Studier
Detta är en Modulkurs som innehåller instuderingsfrågor och ett slutprov med flervalsalternativ rättad av utbildningssystemet. Alla frågor måste vara rätt besvarade för att få Godkänt resultat. Den studerande har tre försök för att lyckas. Efter Godkänt resultat kan ett personligt kursintyg direkt skrivas ut för kursen.

Investering

Pris
650 SEK exkl. moms/studerande.
För större utbildningsprojekt; begär offert.


Onlinepris
500 SEK exkl. moms/studerande

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljö, risker och ergonomi , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Gothia Logistics

Gothia Logistics

Gothia Logistics arbetar med organisationsutveckling både på distans och genom möten. Vi är ett av Sveriges ledande utbildnings- och kunskapsföretag med inriktning mot industrins behov och har utbildat företag och privatpersoner över hela världen sedan 1992. Våra webbkurser har två...


Läs mer om Gothia Logistics och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Gothia Logistics


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsmiljö, risker och ergonomi !

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 107 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar