Katalyserande Coachning® (ICF level 1)

Gothia Akademi (GA), i Göteborg
Längd
9 dagar
Pris
39 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
9 dagar
Pris
39 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Beskrivning av: Katalyserande Coachning® (ICF level 1)

Diplomerad Coach ACC ICF

Katalyserande Coachning® (steg 1)

Katalyserande Coachning® (steg 1) är Gothia Akademis steg-1-utbildning i coachande ledarskap och professionell coachning. Du kommer att få mängder av verktyg för att förstå, utveckla och påverka - både dig själv och andra.

När du går den här utbildningen får du ta del av ett välbeprövat material som vi använt, utvecklat och förädlat sedan 2002. Oavsett om du är ute efter det coachande ledarskapet, det coachande förhållningssättet, redan är coach, eller vill bli coach – så börjar din utveckling på Gothia Akademi med denna steg-1-utbildning i Katalyserande Coachning®.

De främsta anledningarna till att så många är beredda att resa så långt för att gå denna utbildning är:

1) DE SOM GÅTT FÖRE DIG ÄR MYCKET NÖJDA

Snittbetyget på “utbildningen generellt” från de senaste 300 deltagarna är 4,95 (skala 1-5). Under “referenser” hittar du 100-tals omdömen från namngivna chefer, ledare, coacher och andra yrkeskategorier som valt Gothia Akademi innan dig.

2) DU FÅR ETT UTBILDNINGSINTYG ATT VARA STOLT ÖVER

Gothia Akademi har alltid satsat på kvalitet. Vi samlar kontinuerligt in feedback och finjusterar utbildningen. Det är ingen slump att de som gått utbildningen före dig är så nöjda. Det är inte viktigt bara för att det ökar sannolikheten att du också kommer vara mycket nöjd. Det är också viktigt för att det goda rykte som följer med det, gör att kunder, uppdragsgivare och arbetsgivare sätter ett högt värde på att du valt att utbilda dig på just Gothia Akademi.

Det har också ett värde för utbildningsintyget att utbildningen är ackrediterad av International Coaching Federation (ICF) som är världens största, mest välkända och mest respekterade branschorganisation för professionella coacher och coachutbildare.

3) DU FÅR UNIKA MÖJLIGHETER VIDARE

När du är klar med din steg-1-utbildning i Katalyserande Coachning® så har du möjlighet att gå steg-2-utbildningen som är den andra halvan av det som i 20 år varit Gothia Akademis fullständiga coachutbildning. Gothia Akademi är en av endast en handfull svenska utbildningsanordnare som kan erbjuda en ICF-ackrediterad steg-2-utbildning.

Dessutom är Gothia Akademi den enda svenska utbildningsanordnare som kan erbjuda en ICF-ackrediterad steg-3-utbildning. Steg-3-utbildningen är inriktad på mästerlighet inom coachning och förändringsledning genom team-coachning. Denna förändringsledarutbildning uppfyller utbildningskravet för certifiering hela vägen upp till ICF:s högsta certifieringsnivå för coacher (ICF Master Certified Coach (MCC)).


Gothia Akademi ICF level 1

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

6 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

21 augusti, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

25 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Innehåll i Diplomerad Coach (steg 1)

Oavsett om du ser utbildningen som ett karriärskifte eller som ett sätt att utvecklas i ditt nuvarande arbete så kommer du under utbildningen få lära dig det du behöver för att bli en riktigt bra coach!

Du får lära dig använda coachens kärnkompetenser skickligt:

  • Agerar etiskt
  • Införlivar ett coachande förhållningssätt
  • Upprättar och följer avtal och överenskommelser
  • Utvecklar förtroende och trygghet
  • Bibehåller närvaro
  • Lyssnar aktivt
  • Väcker medvetenhet
  • Faciliterar klientens utveckling

Du får också lära dig att påverka känslor, åsikter, föreställningar och beteenden, något du kommer ha mycket nytta av även utanför coachrollen. I den grundläggande coachutbildningen ingår också att du får öka din självkännedom och arbeta med din egen personliga och professionella utveckling.

Möjligheter efter utbildningen

Gothia Akademins utbildning ger dig kunskaper att coacha säljare, arbetslösa, sjuka, kollegor, kunder, anställda, par, grupper, barn, chefer, vänner, idrottare eller helt enkelt dig själv.

Efter utbildningen kan du arbeta med executive coaching, lifecoaching, teamcoaching, relationscoaching, coachande ledarskap, wellness coaching och personlig coaching. Siktar du på en framtid som professionell coach finns det mängder av tillfällen för dig att hitta din nisch och lägga upp en strategi för att nå ditt mål.

Kursmaterialet som används är resultatet av tjugo års arbete och du får det inbundet som en bok med ditt namn tryckt på.

Längd och datum:

Omfattning: 9 dagar

Kursstart 6 maj 
6-8 maj, 3-5 juni, 3-5 juli

Kursstart 21 augusti  
21-23 augusti, 11-13 september, 2-4 oktober

Kursstart 25 september
25-27 september, 16-18 oktober, 13-15 november

Utbildningen kan kombineras med heltidsarbete om man kan vara borta från arbetet under alla kursdagarna. Kursdagarna är obligatoriska.

Din ansökan är bindande först en vecka efter antagningsintervjun, om du blir antagen.

Film

Målgrupp

Denna coachutbildning är utformad för dig som vill ha ut mycket på kort tid och samtidigt kunna använda dig av utbildning som grund för certifiering som coach, om du önskar det. Den är också för dig som har insett att det är en ICF-utbildning man ska gå om man ska gå en coachutbildning.

Inga speciella förkunskaper krävs, men tempot är högt för att utnyttja tiden maximalt, så du får ut så mycket som möjligt av din utbildning. Denna utbildning kan kombineras med heltidsarbete om man kan vara borta från arbetet under kursdagarna.

Investering

39 000 kr (ex moms). Om du vill ansöka om ICF-certifiering, gör du det hos ICF och den kostnaden tillkommer alltid oavsett vilken coachutbildning du väljer.

För privatpersoner och småföretagare erbjuder vi räntefri avbetalning mot en uppläggningsavgift på 300 kr + moms. Man betalar då halva avgiften som alla andra och resterande belopp jämnt fördelat över kommande fyra månader. Vi gör en kreditupplysning.

Kursledare

Pedagogerna på Gothia Akademi är ytterligare en förklaring till varför så många är beredda att resa så långt för att gå sin coachutbildning just på Gothia Akademi. Henrik Cederhed har varit engagerad i Gothia Akademi sedan 2002 och är ytterst ansvarig för utbildningarna på Gothia Akademi. Han ingår i den lilla internationella grupp som gör färdighetsbedömningarna för alla coacher som vill certifieras på den högsta nivån (ICF Master Certified Coach (MCC). Som pedagoger på Gothia Akademi hittar du dessutom ytterligare fyra av Sveriges 24 MCC-certifierade coacher (Jenny Andersson, Joachim Syrén, Kristina Rosén och Henrik Cederhed). Alla andra pedagoger har en certifiering som ICF Professional Certified Coach (PCC). På Gothia Akademis Förändringsledarutbildning har Tracy Sinclair undervisat sedan 2014. Tracy har en bakgrund som ordförande för ICF Global Board of Directors. Du kan inte rimligtvis hitta en uppsättning pedagoger med bättre insikt i vad ICF förväntar sig av coacher och coachutbildningar. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Katalyserande Coachning® (ICF level 1), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 427 recensioner
Skriv en recension
5/5
Jimmy Olausson, Enhetschef, Vattenfall AB, Varberg
12 apr 2024

Strukturerat och väl planerat med en tydlig röd tråd rätt igenom.

5/5
Sarah Felldin, Scrum Master, Team Coach, Logikfabriken AB, Göteborg
12 apr 2024

Den bästa och mest värdefulla utbildning jag gått sen universitetet, den kommer och har redan gett mig så mycket, både professionellt och i mitt eget liv.

5/5
Anna-Karin Hellsten, Jurist, Post- och telestyrelsen, Stockholm
12 apr 2024

Jag har fått bekräftelse på att coachande är något naturligt och massor av kunskap på att göra det mer effektivt och systematiskt.

Gothia Akademi (GA)
Danskavägen 20
41266 Göteborg

Gothia Akademi

  Gothia Akademi (GA) startades 2002 av Henrik Cederhed som fortfarande är ytterst ansvarig för alla utbildning. Som en del av sin vardag gör Henrik internationella färdighetsbedömningar av coacher som vill certifieras på den högsta nivån (Master Certified Coach) av...

Läs mer om Gothia Akademi (GA) och visa alla utbildningar.

Highlights