Visa utbildning.se som: Mobil

Skapa samverkande team

Framsikt Teamutveckling
Kort om utbildningen
Företagsspecifikt
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Framsikt Teamutveckling erbjuder denna företagsanpassade utbildning som kommer leda till att ni som arbetslag ökar ert samarbete, effektivtet och särskilt öka arbetsglädjen. Ni kommer tillsammans skapa ett samverkande team där omtanke, respekt, ärlighet och tydlighet är naturliga förhållningssätt och framförallt där allla känner sig trygga med varandra. 

Innan utbildningens start kommer ni besvara en enkät där svaren kommer visa vilka områden, frågor och problem ni särskilt behöver fokusera på och ge tid till. Det är alltså viktigt att ni genomför denna enkät då den kommer vara ett underlag för arbetet i gruppen.

Ni kommer i arbetsgruppen jobba tillsammans med en utbildad ledare. Alla träffar har samma struktur. Ni startar med en avspännings- och koncentrationsövning som är till för att skärpa uppmärksamheten sedan bearbetar ni en fråga i taget enligt anvisningarna i er egen pärm kompletterade av ledaren.

Programmet kan genomföras som några halvdagsträffar alternativt komprimerat till ett antal heldagar på t.ex. internat.

Målgrupp

Arbetslag eller andra grupper som arbetar tillsammans, idealt är 8-12 personer. Interna ledare och nyckelpersoner som vill gå en handledarutbildning för internutbildning på företaget.

Upplägg

6 tillfällen omfattande ½ dag. För att nå maximal effekt av programmet, så bör träffarna genomföras med ett par veckors mellanrum. Det går även att komprimera utbildningen till heldagar.

Kursmaterial
Pärm med introduktionstexter, arbetsblad, modeller och enkäter.

Kombinera med andra insatser
Det går även utmärkt att kombinera teambuildingen med andra intsatser t.ex. TeamPlay, mental träning, social kompetens, stresshantering, konflikthantering, samtalsträning.

Kursinnehåll

Övergripande målen med programmet
Öka samarbete, arbetsglädje och effektivitet i arbetslaget. Det gör ni bland annat genom att:
• stärka självkänslan, självtilliten och självförtroendet.
• öka tilliten till varandra
• frigöra energi och lösa upp olika blockeringar.
• inventera och ta tillvara kompetenser.

Träffarnas innehåll
Se dig själv och andra
Finslipa era samarbetsfärdigheter och fördjupa ert samarbete. Vilken framtoning har var och en i gruppen? Hur kan ni förbättra era relationer.

Våga förändring
Negativa förväntningar låser energi, men positiva förväntningar ger kraft, glädje och framgång. Vilka förväntningar har ni på varandra? Självkänsla, självtillit och självförtroende är viktiga ingredienser för att våga förändringar..

Använd teamets resurser
Tillsammans äger ni en mängd kunskaper, erfarenheter och förmågor att tänka i nya spår. Ta vara på varandras kompetens. Hur fungerar er arbets- och ansvarsfördelning?

Ha roligt, ge järnet
Tillsammans kan vi skapa både arbetsglädje och effektivitet och därmed vår ideala arbetsplats. Vad kan var och en och gruppen tillsammans göra för att öka arbetsglädje och effektiviteten?
Träffarna har en fast struktur
Ni träffas i naturliga arbetslag tillsammans med arbetsledare och en utbildad kursledare. Alla träffar har samma struktur. Ni startar med en avspännings- och koncentrationsövning som är till för att skärpa uppmärksamheten. Därefter bearbetar ni en fråga i taget enligt anvisningarna i er egen pärm kompletterade av kursledaren.

Samarbetskontrakt och personliga utvecklingsplaner
Under programmets gång utarbetar ni personliga utvecklingsplaner och samarbetskontrakt samt olika förslag till insatser som ökar arbetsglädjen och effektiviteten vilka utmynnar i en handlingsplan.

Mätbara effekter
Programmet innehåller en inbyggd utvärdering med enkäter före och efter starten. Ni får mätbara effekter av vad ni lärt och hur insatsen har påverkat ert samarbete. Ni får också en inventering av vad personalen önskar att företaget ska satsa på i framtiden.

Investering

För mer information och prisuppgifter fyll i dina kontaktuppgifter här nedan.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skapa samverkande team, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner.

Per Steveling, Vd och grundare MRC Stockholm
(5)
Jag ser dagligen vilken enorm nytta vi har av Framsikt Teamutveckling för vår utveckling.
Kursdeltagare
(5)
Vi har roligare tillsammans. Nu är det mer att man ställer upp för varandra. Har du tid över går du ut och hjälper andra där det behövs.
Kursdeltagare
(4)
Vi stöder varandra mer nu

Framsikt Teamutveckling

Framsikt Teamutveckling

Vi erbjuder: Vi erbjuder grundträning inom teamutveckling, personlig utveckling, ledarutveckling och projektledning Vi har alla verktyg, övningar och kompetens som behövs för att vår kund ska få en långsiktig utveckling Vi hjälper våra kunder att utnyttja kraften i medarbetarnas fulla...


Läs mer om Framsikt Teamutveckling och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framsikt Teamutveckling

Nygatan 29C
645 31 Strängnäs

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skapa samverkande team från Framsikt Teamutveckling, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 16 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar