Visa utbildning.se som: Mobil

Skapa handlingskraftiga team

Framsikt Teamutveckling
Kort om utbildningen
Företagsspecifikt
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Skapa handlingskraftiga team som kan agera både självständigt och i samspel med andra. Skapa team där alla är öppna för egna och andras idéer och där man kan kombinera olika sorters kunskap. Företag som vill klara av en hårdnande konkurrens tjänar på att ta till vara och vidareutveckla sina anställdas kompetens. Programmet fokuserar verksamhetsanalys, systematisk problemlösning, kreativa arbetsformer och kvalitetsutveckling.

Målgrupp

Arbetslag eller andra grupper som arbetar tillsammans, idealt är 8-12 personer. Chefer och interna ledare och nyckelpersoner som vill gå en handledarutbildning för internutbildning på företaget.

De övergripande målen med programmet

Öka kvalitet, arbetsglädje, effektivitet och samarbete i arbetslaget.
Det gör ni bland annat genom att:


• Analysera nuläget och göra en framtidsvision.
• Inventera och ta tillvara kompetens.
• Formulera gemensamma mål, regler och rutiner.
• Ha kul tillsammans och lära känna var andra bättre.
• Utarbeta handlingsprogram för att förbättra arbetsorganisation, rutiner och förhållningssätt.

Upplägg

5 tillfällen omfattande ½ dag. För att nå maximal effekt av programmet, så bör träffarna genomföras med ett par veckors mellanrum. Det går även att komprimera utbildningen till heldagar.

Kursmaterial
Pärm med introduktionstexter, arbetsblad, modeller och enkäter.

Kombinera med andra insatser
Det går även utmärkt att kombinera teambuildingen med andra insatser t.ex. TeamPlay, mental träning, social kompetens, stresshantering, konflikthantering, samtalsträning.

Kursinnehåll

Mätbara effekter
Programmet innehåller en inbyggd utvärdering med enkäter före och efter starten. Ni får mätbara effekter av vad ni lärt och hur insatsen har påverkat ert samarbete. Ni får också en inventering av vad personalen önskar att företaget ska satsa på i framtiden.

Innan arbetet börjar besvarar ni en enkät
Svaren kommer att ge en fingervisning om vad ni särskilt bör koncentrera er på, vilka frågor och problem som är särskilt viktiga att ge tid till. De utgör således ett viktigt underlag för ert arbete i grupperna. Enkäterna som ni besvarat behandlas konfidentiellt.

Träffarnas innehåll
Skapa en gemensam målbild
Ladda med nya idéer, positiva förväntningar och tillit till varandra. Släpp loss fantasin och skapa en gemensam målbild. Hur vill ni att era rutiner, er information och ert samarbete ska fungera om 1 – 2 år?

Välj kreativa lösningar
När det uppstår problem på arbetsplatsen gäller det att tänka till. Det är lätt att söka syndabockar, klaga och anklaga. Svårare att anta utmaningen att hitta kreativa lösningar som leder till positiva förändringar. Ska ni titta på orsakerna eller söka lösningar direkt?

Ge det lilla extra
Hitta det som gör er unika inom er bransch. Gör kunderna positivt överraskade. Det är de små, små detaljerna som gör det. Vad kan ni göra för att öka kvaliteten och skaffa er ett extra gott rykte?
Träffarna har en fast struktur
Ni träffas i naturliga arbetslag tillsammans med er arbetsledare och en utbildad ledare. Alla träffar har samma struktur. Ni startar med en avspännings- och koncentrationsövning som är till för att skärpa uppmärksamheten. Därefter bearbetar ni en fråga i taget enligt anvisningarna i er egen pärm kompletterade av kursledaren.

Aktivitetsplaner efter varje träff
I slutet av varje träff gör ni en aktivitetsplan vilket innebär att ni bestämmer vad som ska göras, vilka av er som ska göra det, när ni ska vara färdiga och ibland också hur ni ska arbeta. Ni ger således er själva direktiv att arbeta vidare med de frågeställningar som ni arbetat med under träffen.

skap inom företaget.

Investering

För mer information och prisuppgifter fyll i dina kontaktuppgifter här nedan.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skapa handlingskraftiga team, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Kursdeltagare
Problemlösningen var jättebra! Detta blir en nyckel till att lösa problem i framtiden
Kursdeltagare
Samarbetsviljan har ökat och vi bryr oss mer om varandra.
Kursdeltagare
Vi stöder varandra mer nu, större tillmötesgående. Har man tid över går man ut och hjälper varandra där det behövs.

Framsikt Teamutveckling

Vi erbjuder: Vi erbjuder grundträning inom teamutveckling, personlig utveckling, ledarutveckling och projektledning Vi har alla verktyg, övningar och kompetens som behövs för att vår kund ska få en långsiktig utveckling Vi hjälper våra kunder att utnyttja kraften i medarbetarnas fulla...


Läs mer om Framsikt Teamutveckling och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framsikt Teamutveckling

Nygatan 29C
645 31 Strängnäs

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 16 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skapa handlingskraftiga team från Framsikt Teamutveckling, fyll i dina uppgifter: