Visa utbildning.se som: Mobil

Leda Projektledningskurser

Framsikt Teamutveckling
Kort om utbildningen
Företagsspecifikt
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

En strukturerad lärarhandledning i Projektledning för att leda projektledningskurser. Hela programmet består av åtta avsnitt som kan kombineras på olika sätt, vilket gör att projektkurser lätt kan anpassas till olika målgrupper.

Målgrupp

Nya projektledare, biträdande projektledare, medarbetare i projektgrupper. Interna ledare och nyckelpersoner som vill gå en handledarutbildning för internutbildning på företaget.

Upplägg

Alternativa kursuppläggningar
De åtta avsnitten i programmet kan kombineras på olika sätt beroende på vilken målgrupp som den ska anpassas till. Varje avsnitt motsvarar en halv utbildningsdag.

Kursmaterial
Arbetspärm och metodbok

Kursinnehåll

Uppdraget
Välja uppdrag, beskriv bakgrund, problem och syfte. Formulera mål med projektet och ange övriga förutsättningar. Överlämna och ta emot uppdrag.

Projektledaren
Förebilder – vad kan vi lära av dem? Hur är du som projektledare? Hur uppfattar andra dig? Hur kan man utvecklas i rollen som projektledare? Gör ett första utkast till en personlig utvecklingsplan. Val av projektledare.

Projektgrupperna
Vilka olika grupper kan ingå i ett projekt? Gruppens storlek avgör hur effektivt man kan arbeta! Pröva gruppens sammantagna kompetens. Välj personligheter som kompletterar varandra. Att bygga effektiva team – en utmaning för varje projektledare.

Projektplanen
Precisera uppdraget och rita projektorganisation. Detaljplanera uppdraget. Projektbudgeten bygger på aktivitets- och tidplan. Informationsplan är nödvändig även i små projekt. Avsluta detaljplaneringen.

Projektmöten
Vad krävs för att göra ett möte effektivt? Vad krävs av en mötesledare? Förbereda, genomföra och följa upp ett möte. Projektgruppens möten kan ha olika karaktär.

Föredragning och rapportskrivning
Planera och genomföra egna föredragningar. Muntlig presentation. Grunddisposition av rapport. Läsbarhetsindex (LIX), rubriksättning och layout.

Uppföljningen
Systematisk uppföljning. Verktyg för uppföljning. Schemalägga uppföljning.

Samtalen
Vardagssamtal och professionella samtal. Stödjande och problemlösande samtal, samt kritik- och konfliktsamtal.
Efter genomgånget program har man fått
• en ökad trygghet i rollen som projektledare
• träning i olika färdigheter som en projektledare behöver
• verktyg för att planera, genomföra och följa upp projekt

Investering

För mer information och prisuppgifter fyll i dina kontaktuppgifter här nedan.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leda Projektledningskurser, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Framsikt Teamutveckling

Vi erbjuder: Vi erbjuder grundträning inom teamutveckling, personlig utveckling, ledarutveckling och projektledning Vi har alla verktyg, övningar och kompetens som behövs för att vår kund ska få en långsiktig utveckling Vi hjälper våra kunder att utnyttja kraften i medarbetarnas fulla...


Läs mer om Framsikt Teamutveckling och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framsikt Teamutveckling

Nygatan 29C
645 31 Strängnäs

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Leda Projektledningskurser!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 16 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Leda Projektledningskurser från Framsikt Teamutveckling, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar