Visa utbildning.se som: Mobil

UGL – Utveckling av grupp och ledare

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
5 dagar
29 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Distans
Distans, Malmö, Rikstäckande, Stockholm
Onlineutbildning, Öppen utbildning
Kommande starter
Distans
Kontakta oss

Sverige
Kontakta oss
Utveckling av grupp och ledare

Kursbeskrivning

UGL, ledar­skaps­utbild­ning för tydligare ledarskap

Sveriges mest populära ledarskapsutbildning, Utveckling av grupp och ledare (UGL), bygger på ett upplevelsebaserat lärande i internatform och ger ökad självinsikt samt bättre självförtroende. Kopplingen mellan teori och verklighet är omedelbar i en dynamisk process där gruppen fungerar som instrument för inlärning.

UGL är en grundläggande ledarskapsutbildning för chefer, ledare och personer utan formellt ledaransvar. Grundtanken är att alla ingår i ett sammanhang och deltar i samverkan med andra människor på jobbet, i föreningen, i familjen. Du får genom utbildningen större förståelse för gruppdynamik, hur du påverkar och påverkas av gruppen samt olika faser av grupputveckling.

Utbildningen har en tydlig röd tråd som löper genom processen, först med fokus på dig, sedan på gruppen och vidare till ledarskapet i gruppen. Avslutningsvis har utbildningen åter fokus på dig som enskild individ och hur du kan omsätta utbildningen i din vardag.

Bli mer effektiv som ledare och individ

Utbildningen bygger på upp­levelse­baserat lärande med teori varvat med övningar, reflektioner och diskussioner. Genom utvärdering och feedback blir du medveten om den påverkan du har på andra individer och på gruppen som helhet. Utbildningens syfte är att du ska bli mer effektiv, både som ledare och som individ i en grupp. Du kommer få en djupare insikt i hur du agerar och blir påverkad i olika situationer samt hur du uppfattas av andra. Genom att delta i och använda gruppen som ett levande exempel får du en unik inblick i och förståelse för gruppers utveckling. Du ser också hur du kan bidra till ett bra samspel och ökad effektivitet.

Utbildning på internat med fullständig närvaro

UGL-utbildningen hålls på internat med fyra övernattningar. Utbildningsmaterial, internat och samtliga måltider ingår.

Två certifierade handledare leder utbildningen som kräver fullständig närvaro. Kvällsarbete är planerat alla dagar och du har inte möjlighet att sköta andra arbetsuppgifter parallellt. Fullt fokus på utbildningen gäller. Indelningen av arbetsgrupper säkerställer att deltagarna inte tidigare känner varandra samt att kvinnor och män från olika verksamheter kombineras. Resultatet är en miljö där individen kan utvecklas förutsättningslöst och med stor frihet.

Indelningen av arbetsgrupper säkerställer att deltagarna inte tidigare känner varandra samt att kvinnor och män från olika verksamheter kombineras. Resultatet är en miljö där individen kan utvecklas förutsättningslöst och med stor frihet.

Fem dagars intensivt arbete kräver fullt fokus och god balans

UGL-utbildningen är intensiv, kräver fullständig uppmärksamhet och god balans*. Upplägget medger inte att deltagare kommer och går under utbildningens gång. Kvällsarbete är planerat varje kväll.

*Att gå en UGL-utbildning är ingen lösning på djupare personliga problem, utan fem dagars intensiv utbildning som utmanar och utvecklar dig som människa. Vi rekommenderar inte UGL-utbildningen om du befinner dig i kraftig obalans av personliga eller sociala skäl.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

Just nu: räntefri avbetalning i upp till 24 månader för privatkunder.

Alla våra utbildningar går att anpassa. Kontakta oss så hjälper vi er!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

UGL är en grundläggande ledarskapsutbildning för chefer, ledare och personer utan formellt ledaransvar. Grundtanken är att alla ingår i ett sammanhang och deltar i samverkan med andra människor på jobbet, i föreningen, i familjen. Du får genom utbildningen större förståelse för gruppdynamik, hur du påverkar och påverkas av gruppen samt olika faser av grupputveckling.

Innehåll:

  • Förstå ditt eget beteende och påverkan på andra
  • Förstå andras beteendemönster
  • Förstå grupper och gruppers utveckling
  • Ge feedback
  • Hantera konflikter
  • Fungera effektivare som ledare och gruppmedlem

Video

Framfot Sprint

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om UGL – Utveckling av grupp och ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera UGL – Utveckling av grupp och ledare!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen UGL – Utveckling av grupp och ledare från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter: