Visa utbildning.se som: Mobil

Talent management i praktiken

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Sverige
Öppen utbildning
   
Distans, Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utbildning i stra­te­gisk kom­petens­för­sörj­ning som gör skillnad

Se till att ha rätt kompetens och personal både idag och imorgon för att nå era affärsmål. Kompetensförsörjning är inte bara utbildning utan även lärande på jobbet, ta hand om befintliga talanger och att säkra framtida behov av personal. Att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats utifrån vad organisationen behöver både idag och imorgon är en framtidsfråga.

Under utbildningen Talent management bygger du en kompetensplan utifrån er affärsplan för att ha de kompetenser som krävs för att komma dit.

Då vet ni vilka talanger ni ska locka, utveckla och behålla som bygger er gemensamma framtid. Det gör det tydligt vad som är viktigast att lägga fokus på, så att interna utvecklings- och utbildningsinsatser görs på rätt sätt och med fokus på kompetenser ni behöver vässa.

Kompetens är inte bara kunskap utan också färdigheter och inställning. Du får konkreta metoder för hur ni arbetar med det på ett sätt som gör skillnad på riktigt och leder till bestående förändring.

I takt med att ni växer blir det ännu viktigare att snabbt hjälpa nya förmågor komma på banan och sprida kunskapen som finns internt. Dessutom behöver ni förankra nya rutiner och arbetssätt. Därför arbetar vi konkret med hur ni skapar ett vardagligt lärande i organisationen.

Rätt personal och rätt kompetens i rätt tid som ser till att ni når era mål. Strategisk kompetensförsörjning är det som får det att hända.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

Alla våra utbildningar går att anpassa. Kontakta oss så hjälper vi er!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som har hand om kompetenshöjningen.

Föreberedelser innan kursen:

Rätt fokus redan från start

Innan utbildningen tar vi reda på vem du är och vilka behov ni har. Vi tar avstamp i var ni befinner er, vilken typ av organisation ni har och er affärsplan. Analys och enklare förberedelser gör att utbildningen börjar ge effekt redan innan vi träffas. Genom att vi vet vad som är viktigast kan vi lägga mer fokus på det inom ramen för utbildningen. Det gör även att du arbetar fram en plan och konkreta lösningar under själva utbildningen.

Med vårt Chefspaket har du också ett mycket användbart verktyg för att skapa en dialog och förankring ur ett ledningsperspektiv.

Innehåll:

Utbildning på riktigt

Under utbildningen Kompetensförsörjning i praktiken arbetar du tillsammans med en erfaren organisationsutvecklare och kollegor i liknande situation som du. Under utbildningen arbetar du aktivt med processen för strategisk kompetensförsörjning och de olika verktyg som ingår. Det gör att du inte bara får kunskap utan vet hur du använder det och får viktigt arbete gjort som normalt är svårt att hitta tiden för.

Du får även konkreta råd och tips kring hur ni bäst går tillväga i just er organisation och vad som passar er bäst och hur ni får cheferna att ta steget till att vara en aktiv del i att sörja för rätt kompetens.

Efter utbildningen har du med dig en kompetensplan ni kan skrida till verket med. Dessutom har du kunskap, verktyg och erfarenheter för att arbeta med strategisk kompetensförsörjning kontinuerligt så att det är en levande process och något som händer i vardagen.

 • Era behov utifrån vision, mission, mål och affärsplan
 • Kompetens – vad är det?
 • Att locka och behålla rätt kompetens
 • Så blir ni en ännu mer attraktiv arbetsgivare
 • Så skapar ni utvecklingsprogram som gör skillnad
 • Talent och performance management i praktiken
 • Så kartlägger ni enkelt era nuvarande kompetenser
 • Verktyg för kompetensinventering – individ- och organisationsnivå
 • Nyckeltal och effekthemtagning för kompetensutveckling
 • Kunskapsspridning i praktiken
 • Så skapar ni en lärande organisation
 • Få med cheferna på banan

Efter kursen

Skillnad i vardagen

Efter utbildningen har du en kompetensplan utifrån er affärsplan för att identifiera, locka, utveckla och behålla de kompetenser som krävs för att komma dit. Du har en plan för att skapa en lärande organisation och utbildningsplaner så att ni kan börja med rätt saker för att ni ska nå era mål.

Du får också tre månaders kostnadsfri support inom rimliga gränser, som gör att du kan använda oss för råd eller inspiration i vardagen.

Vårt Chefspaket säkerställer förankringen av er kompetensplan och att detta inte blir en papperskonstruktion som vilar i en skrivbordslåda utan en plan som realiseras med dialog och engagemang från tongivande personer i organisationen – både ledning och övriga chefer.

I utbildningen ingår medlemskap i HR- och Ledarnätverket™ som ger dig tillgång till kompetenta ledarskapsutbildare via sociala nätverk och nätverksträffar samt utbyte med dina kurskamrater och andra. Vid en nätverksträff varannan månad får du ny näring genom träning, repetition eller fördjupning på ett specifikt ledarverktyg. Frukost ingår. Som medlem får du även tillgång till Kompetensportalen™ där du kan hämta mallar, handlingsplaner, övningar för kompetensinventering och checklistor och fylla på med kunskap när du behöver.

Video

Framfot Sprint

Upplägg

Tid: 2 dagar
Deltagare: Max 10 per kurs

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Talent management i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Hanna Carlsson
Inspirerande & engagerande utbildning med bra verktyg & nycklar att ta med tillbaka till sin egen organisation.
Torbjörn Eriksson
Brett område där vi redan gör en hel del bra saker men bra att belysa det vi inte gör idag.
Peter Eklund
Bra exempel från verkligheten. Tydliga ställningstaganden. Bra tempo. Tack för givande och inspirerande dagar!

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Talent management i praktiken från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter: