Visa utbildning.se som: Mobil

Stärkt företagskultur & värderingar

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Sverige
Öppen utbildning
   
Distans, Rikstäckande, Stockholm

Kursbeskrivning

Utbildning i värd­er­ing­ar i prak­tiken från ord till beteende.

Denna utbildning tar dig genom hela processen från att synliggöra rådande kultur till att konkretisera de värderingar ni vill ha och omsätta det i praktiken till faktiska beteenden.

Vare sig ni vill det eller inte finns det värderingar som arbetssökande, personal, kunder och alla som har kontakt med er uppfattar. Företagskulturen återspeglas också i det klimat som råder på arbetsplatsen och hur ni beter er mot varandra.

Kultur och värderingar är viktiga pusselbitar för en väl fungerande arbetsplats som vill uppnå de mål som är satta för företaget. Dock är det en stor utmaning att gå från värdeord till faktiskt beteende.

Under utbildningen Värderingar i praktiken arbetar du under ledning av en erfaren ledartränare och organisationsutvecklare tillsammans med andra i liknande situation. Med konkreta råd och handfasta övningar får du tips på hur ni startar, driver och kommer i hamn med ert värderingsarbete, så att era kärnvärden genomsyrar all kommunikation.

Efter utbildningen har du en konkret plan för hur ni ska förstärka kulturen och omsätta det i faktiska, bestående beteenden.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

Just nu: räntefri avbetalning i upp till 24 månader för privatkunder.

Alla våra utbildningar går att anpassa. Kontakta oss så hjälper vi er!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreberedelser innan kursen:

Innan utbildningen tar vi reda på vem du är och vilka behov du har. Vi tar avstamp i var ni befinner er och hur långt ni kommit hittills med ert värderingsarbete. Vi tar reda på vad just du behöver i din situation och tar fram övningar som kommer att hjälpa dig att arbeta fram en optimal företagskultur. För att maximera behållningen av kursen så får du material i förväg som hjälper dig att förbereda dig. Det gör att utbildningen börjar ge effekt redan innan vi träffas.

Med vårt Chefspaket har du också ett mycket användbart verktyg för att skapa en dialog och förankring ur ett ledningsperspektiv kring er kulturresa.

Innehåll:

Under utbildningen Stärkt företagskultur & Värderingar arbetar du tillsammans med en erfaren ledartränare och organisationsutvecklare. Med konkreta råd och handfasta övningar får du tips på hur ni startar, driver och kommer i hamn med ert värderingsarbete, så att era kärnvärden genomsyrar all kommunikation.

Vi går igenom olika kulturmodeller och hur du arbetar med dessa – uppifrån och ner och inifrån och ut. Du får också dagsfärska exempel på vad som fungerar och hur du drar nytta av det inför er resa.

Du får även lära dig hur ni kan ändra beteendet och faktiskt styra kulturen i organisationen. Du kommer få alla nödvändiga verktyg för att konkret arbeta med kultur och värderingar.

 • Företagskultur och värderingar i praktiken
 • Kulturstyrning
 • Värdegrundsarbete
 • Olika kulturmodeller
 • Förstå rådande kultur
 • Bestående beteendeförändring
 • Vikten av levande styrdokument
 • Att implementera kultur och värderingar
 • Belöningssystem
 • Chefer som lever värderingarna
 • Verktyg för konkretisering
 • Företagskultur från papper till ryggmärg
 • Kurslitteratur och mallar
 • Planering av förändringsarbete
 • Konkret handlingsplan för kulturresan

Efter kursen

Efter utbildningen har du en konkret plan för hur ni ska förstärka kulturen och omsätta det i faktiska, bestående beteenden.

Du har också tre månaders kostnadsfri support inom rimliga gränser, som gör att du kan använda oss som bollplank för råd eller inspiration i vardagen. Du får även tillgång till material, handlingsplaner, övningar och checklistor för förankring med ledning och som kan hjälpa dig i det fortsatta arbetet med kulturarbetet på ditt företag.

Vårt Chefspaket säkerställer förankringen kring er kulturresa och att detta inte blir en papperskonstruktion som vilar i en skrivbordslåda utan en plan som realiseras med dialog och engagemang från tongivande personer i organisationen.

I utbildningen ingår medlemskap i HR- och Ledarnätverket™ som ger dig tillgång till kompetenta ledarskapsutbildare via sociala nätverk och nätverksträffar samt utbyte med dina kurskamrater och andra. Vid en nätverksträff varannan månad får du ny näring genom träning, repetition eller fördjupning på ett specifikt ledarverktyg. Frukost ingår. Som medlem får du även tillgång till Kompetensportalen™ där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver.

Video

   

Upplägg

Tid: 2 dagar
Deltagare: Max 10 per kurs.

Investering

12 900 SEK exkl. moms

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stärkt företagskultur & värderingar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Carina Thunborg
Den har gett mig stor inspiration för att ta det vidare till mitt företag.
Elvira Nilsson
Fått bra hjälpmedel inför fortsatt arbete som jag inte hade någon kunskap av tidigare.
Susanne Stålered
Bra utbildning som belyser mjuka värderingar, vilket är jätteviktigt för en välmående organisation.

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Stärkt företagskultur & värderingar från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter: