Visa utbildning.se som: Mobil

Rekrytera rätt - Online

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-16 - Distans
Distans, Stockholm
Svenska
Kommande starter
Distans
14 900 SEK
2020-11-16

Kursbeskrivning

En utbildning för dig som vill lära dig rekrytera på halva tiden.


Utbildningen Rekrytera rätt ger dig metoder för att rekrytera rätt personer och förkorta rekryteringsprocessen genom bättre kravprofilering, effektivare grovgallring och bättre intervjuteknik.

Du får lära dig hur du får rätt kandidater att vilja ha jobbet och hur du behåller deras intresse under hela rekryteringsprocessen.

Lär dig undvika den klassiska fällan att söka och anställa personer som liknar dig själv. Till viss del kan det vara bra att rekrytera personer som du kommer överens med, samtidigt behövs olika roller i ett väl fungerande team. Kursen ger dig insikt i hur olika roller och funktioner bildar en framgångsrik enhet: Om alla entusiastiskt startar upp idéer och ingen slutför, behöver teamet en slutförare. Ett team med flera som är duktiga på rutiner och där ingen vill gå i täten kan behöva en plog som plöjer första fåran.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

          

”Den är värdefull för alla som jobbar med rekrytering.”

MIA MAKOWER, DHL FREIGHT SWEDEN AB

Just nu: räntefri avbetalning i upp till 24 månader för privatkunder.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreberedelser innan kursen:

Analys och förberedande material ökar behållningen av utbildningen

Innan utbildningen får du göra en frivillig och förberedande analys av ditt nuvarande team upp till tio personer. Analysen ger dig en karta över hur teamet ser ut idag och vilka luckor du kan behöva fylla utifrån organisationens uppgifter och mål. Resultatet underlättar arbetet med att upprätta en kravspecifikation och tydliggöra vilken funktion du ska söka.

Analys och förberedande arbete ökar behållningen, ger dig stöd i uppföljning och fördjupning samt bidrar till mer effektiva utbildningsdagar som innehåller konkreta lösningar och verktygsträning.

Innehåll:

Praktisk träning i coachning och i att hjälpa andra att utvecklas

Utbildningen ger dig kunskap om hur du tar reda på vilka roller och funktioner organisationen behöver, hur du skapar en tydlig kravprofil samt hur du matchar den till en platsbeskrivning eller säljande annons.

Till din hjälp får du psykologiska modeller som gör att du känner dig trygg i rollen som intervjuare. Du får tekniker för hur du får kandidaterna att slappna av, hur ni tillsammans kommer fram till om detta jobb är rätt för dem samt kunskap om hur du använder frågetekniker som ger dig den information du behöver. En metod för att effektivt selektera kandidater för intervju ingår också i kursen.

 • Skapa en plan
 • Kompetensutvärdering
 • Vad organisationen behöver
 • Team- och rollanalys
 • Skapa en kravprofil
 • Profilera arbetsplatsen
 • Lön och förmåner
 • Kort om lagstiftning
 • Selekteringsprocess
 • Värdera kvalifikationer och bakgrund
 • Hitta talangerna
 • Beteendeprofilering
 • Framgångsrik intervjuträning
 • Fatta beslut effektivt
 • Långsiktighet och integrering
 • Praktiska övningar

Kursen ingår i Certifierad HR!

Företagsanpassad utbildning

Vi kan även genomföra denna utbildning som företagsanpassad. Antingen rakt av från kursbeskrivningen eller så anpassar vi innehåller efter era behov, mål och utmaningar.

Efter kursen

Uppföljning och utveckling efter utbildningen

Efter utbildningen har du kompetens för att gå vidare med rekrytering. Nu vet du hur du ska gå tillväga för att hitta, välja ut och rivstarta rätt kandidat oavsett om du genomför rekryteringen själv eller tar hjälp av en extern part. För dig som vill ha konkret hjälp erbjuder vi färdiga paket med kvalitetssäkrade leverantörer av vanlig rekrytering, annonspaket, executive search och även bakgrundskontroll för högre chefsposter eller specialistroller.

I utbildningen ingår medlemskap i Ledarnätverket™ som ger dig tillgång till kompetenta ledarskapsutbildare via sociala nätverk och nätverksträffar samt utbyte med andra chefer. Vid en nätverksträff varannan månad får du ny näring genom träning, repetition eller fördjupning på ett specifikt ledarverktyg. Frukost ingår. Som medlem får du även tillgång till Kompetensportalen™ där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver.

Video

Framfot Sprint

Upplägg

Tid: 2 dagar
Deltagare: Max 10 per kurs

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Rekrytera rätt - Online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 32 recensioner.

Eric Verhaegn
(5)
Gav mig mycket att tänka på för att kunna gå framåt till att bli en bättre rekryterare.
Stina Thorel
(5)
Bra utbildning, mix av teori och praktik.
Cassandra Karlsson
(5)
Bra struktur. Upplägget var super! Man behöll koncentrationen hela dagen. Bra att det var ungefär 10 deltagare.

Framfot företagsutbildning

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Rekrytera rätt - Online från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 32 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar