Visa utbildning.se som: Mobil

Presentationsteknik och retorik

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
12 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Sverige
Öppen utbildning
   
Distans, Rikstäckande

Kursbeskrivning

Presentationsteknik för dig som vill inspirera, engagera och övertyga


Med utbildningen Presentationsteknik och retorik lyfter du dina presentationer till nya höjder. Du får självförtroendet att agera, kunskapen att framföra ditt budskap och färdigheterna som får åhörarna att handla.

Du lär dig planera, förbereda och genomföra framgångsrika presentationer som uppnår ditt syfte. Med ökad kontakt med dina åhörare når du ut bättre med ditt budskap och handfasta tekniker hjälper dig vända nervositet till något positivt.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!


"Nu gör jag ett bra intryck när jag är företagets ansikte utåt."

KATRIN WELZIEN NYBERG, ERICSSON

Just nu: räntefri avbetalning i upp till 24 månader för privatkunder.

Alla våra utbildningar går att anpassa. Kontakta oss så hjälper vi er!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreberedelser innan kursen:

Förberedande material ökar behållningen av utbildningen

Rätt verktyg är en viktig grund för en bra presentation och för att gå från bra till bäst behöver du även träna på ditt framförande. Innan utbildningen får du ett grundmaterial att sätta dig in i. Grundlig förberedelse ökar behållningen och gör att du kan ägna större delen av utbildningen åt det viktigaste: träna dig till världsklass!

Innehåll:

Klassisk retorik och praktisk träning hjälper dig till bättre framföranden.

Under utbildningen lär du dig använda kroppen, rösten, språket och blicken på ett sätt som stärker din presentation. Med praktisk retorik lär du dig skapa engagemang, intresse och övertygelse med hjälp av passion, logiska argument och förtroende. Förbättrad argumentationsteknik och skrivfärdighet får du som bonus.

Du får lära dig förbereda och strukturera presentationer effektivt, improvisera samt hantera situationer där du ska föra fram ett budskap utan tid till förberedelse. Vi filmar dina övningar och du får med dig en film som du kan använda för fortsatt träning och utveckling.

 • Improvisera och imponera
 • Visuella hjälpmedel
 • Rösten
 • Checklista
 • Förberedelser
 • Frågetekniker
 • Tillit och självförtroende
 • Energi och avslappning
 • Ett första intryck som varar
 • Att styra presentationen
 • Lär dig namnen på åhörarna
 • Kroppsspråk
 • Besvärliga situationer
 • Planera bättre på kortare tid
 • Inspiration, struktur och inlärning
 • Övervinna nervositet
 • Retorik i praktiken
 • Börja presentera
 • Gör en vinnande struktur
 • Avsluta med flaggan i topp
 • Åhörarprofil
 • Skapa engagemang

Företagsanpassad utbildning

Vi kan även genomföra denna utbildning som företagsanpassad. Antingen rakt av från kursbeskrivningen eller så anpassar vi innehåller efter era behov, mål och utmaningar.

Efter kursen

Uppföljning och utveckling efter utbildningen

Du får verktyg för bättre presentationer i form av mallar och checklistor. Möjlighet till förberedande stöd och träning inför en viktig presentation tillsammans med din presentationstränare ingår efter utbildningen. Med återkoppling och peppning når du högt ställda förväntningar. Allt du behöver göra är att boka en tid. Dessutom har du kostnadsfri support upp till tre månader efter utbildningen.

Du får också tillgång till Kompetensportalen™ där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Här har du alltid nära till presentationer som engagerar.

Video

   

Upplägg

Tider: 2 dagar
Deltagare: Max 10 per kurs

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Presentationsteknik och retorik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 33 recensioner.

Jessica
Bra med blandning mellan teorik och praktik. Saknade lite teori om vad man ska tänka på vid ppt-presentation - som används mycket i mitt dagliga arbete.
Mikael
Bra med små grupper. Bra upplägg och mycket tid till praktiska övningar och konstruktuv feedback. Bra diskussioner där alla involverades.
Axel
Mycket bra innehåll med väl valda moment som enkelt kan appliceras på presentationer framöver. Går härifrån med förvånansvärt mycket ny info om mig själv och ämnet!

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 33 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Presentationsteknik och retorik från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter: