Visa utbildning.se som: Mobil

Praktisk retorik - Företagsanpassad

Framfot företagsutbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Konsten att övertyga med praktisk retorik

Kursen i praktisk retorik lär dig hur du påverkar, övertygar och skapar engagemang med hjälp av retorik. Du lär dig beröra, väcka intresse, skapa tillit, förmedla känslor och nå fram med ditt budskap. Du lär dig också att framgångsrikt argumentera för din sak, vilka verktyg du kan använda för att föra fram din åsikt och hur du bemöter andras argument på bästa sätt. Du får helt enkelt de retoriska färdigheterna som krävs för att övertyga på djupet.

Under kursen får du praktisk träning i att använda klassisk retorik i en modern tappning. Vi tränar på situationer från din vardag, med retoriskt skolade skådespelare som utmanar och hjälper dig i ditt sätt att argumentera. Vi analyserar din retoriska förmåga och ger återkoppling för att aktivt stärka dig. Du får analysera dina kurskamrater och andra. På så sätt blir du mer uppmärksam när du utsätts för försök till påverkan.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

”Nu har jag verktyg för att väcka intresse och hålla kvar uppmärksamheten.”

LIV BIVALL RÖSE, FRISKIS & SVETTIS

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreberedelser innan kursen:

Inför kursen tar vi reda på dina mål, din bakgrund, din erfarenhet m.m. för att kunna anpassa kursen till dina förväntningar. Vi skapar ett praktikfall utifrån din vardag så du kan träna på att argumentera och övertyga i ett så skarpt läge som möjligt. Du får träna tillsammans med en skådespelare med retorisk vana, vilket gör att du efter kursen står rustad att möta nästan vilka situationer som helst. Du får också ett kort retorikmaterial som du kan sätta dig in i.

Innehåll:

 • Vad är retorik? - modern användning av ett klassiskt ämne
 • Exempel på retorik i vardagen
 • Retorik i skrift & reklam
 • Så uppnår du dina mål med retorik
 • Förmedla auktoritet och trovärdighet
 • Symbolik & bilder
 • Rationell argumentation
 • Argumentera för din sak
 • Debattera/diskutera
 • Övertyga – inte övertala
 • Bemöta invändningar
 • Bevisföring
 • Retoriska tjuvknep och manipulation
 • Personlig återkoppling
 • Retorisk analys av andra – vad vill de åstadkomma?
 • Mängder av praktiska övningar
 • Träning med skådespelare

Efter kursen

Kursen avslutas med att du får skapa en handlingsplan för olika situationer som kan uppstå. Tre månader efter kursen har du tillgång till support, så du vet att du tillämpar dina nya kunskaper på rätt sätt. Du får också tillgång till vår Kompetensportal Online där du kan ladda ner kursmaterial, mallar, checklistor och fördjupning.

Video

Framfot Sprint

Investering

Kursen företagsanpassas. Skriv in i fritextfältet att ni är intresserade av en anpassad lösning när du gör en intresseanmälning för att få prisuppgifter.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk retorik - Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Framfot företagsutbildning

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Praktisk retorik - Företagsanpassad från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Praktisk retorik - Företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar