Visa utbildning.se som: Mobil

Marknadsföring i praktiken

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
3 dagar
16 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Sverige
Öppen utbildning
   
Distans, Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utbildning i marknadsföring som hjälper dig att nå dina affärsmål


Hur stor del av marknaden vill du ha? Vad gör er unika? Och hur ska ni göra för att komma dit? Vilka aktiviteter ger bäst effekt och vad ska vi lägga krutet på? Det här är utbildningen för dig som vill få svar på dessa frågor.

Marknadsföring i praktiken är en handfast utbildning som ger dig en konkret marknadsplan för att nå era affärsmål. Lär dig komma igenom bruset och nå rätt kunder med rätt budskap och kostnadseffektiva metoder.

Lösningen på dagens ökande konkurrens eller minskade marknader är positionering, profilering & gerillamarknadsföring – att till lägsta möjliga investering få mesta möjliga avkastning, positionera er som ett tydligt alternativ på en marknad där det finns pengar och att ni profilerar er som det bästa alternativet för er målgrupp.

Under ledning av en mycket erfaren och inspirerande marknadsförare använder du din egen organisation och marknad som grund för att utvärdera hur ni arbetar idag och hur ni ska göra istället för att nå framgång. En av våra populära utbildare har bl a varit med och byggt varumärket Absolut Vodka – globalt ansvarig för delar av den varumärkesbyggande kommunikationen.

Utbildningen skapar förutsättningar för de ökade konkurrensfördelar som en kundfokuserad marknadsstrategi innebär – att nå ut till rätt kunder och satsa på rätt produkter & tjänster. Dels vad ni tjänar mest på att marknadsföra idag, men också vad som kan bli kommande kassakor.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

”Nu vet jag hur vi kan profilera oss på marknaden.”

MARTIN LEIDEBRANT, KLÄTTERVERKET

Alla våra utbildningar går att anpassa. Kontakta oss så hjälper vi er!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreberedelser innan kursen:

Analys och förberedande material ökar behållningen av utbildningen

Innan kursstart gör vi en marknads- och situationsanalys och går igenom affärs- eller verksamhetsplanen i syfte att analysera nuläge och önskat läge. Tillsammans med dina personliga erfarenheter, kompetens och utmaningar lägger analysen grunden till det vi kommer att fokusera på. Det gör att du får en behovsanpassad utbildning utifrån vad ni behöver arbeta med.

Du får ett grundmaterial att sätta dig in i redan innan vi ses. Det gör att du får arbete gjort och kommer framåt så att utbildningen börjar redan när du anmäler dig.

Innehåll:

En marknadsplan för att ta er dit ni vill

Marknadsföring i praktiken är en intensiv utbildning som håller ett högt tempo. Vi arbetar fram eller förbättrar er marknadsplan från A till Ö. Du får använda din egen organisation och marknad som utgångspunkt i arbetet med att kartlägga hur du arbetar idag och hur du ska göra i framtiden för att nå större framgång.

Vi ger dig konkreta tips på hur ni når era mål, vilka aktiviteter som passar bäst utifrån era förutsättningar och vad du fyller marknadsplanen med. Hur du skapar ett kreativt tänk i er marknadsföring, var och hur du kan hitta inspiration för att skilja er åt och nå fram till er målgrupp. Du vet hur du utvärderar konkurrensen och positionerar er i förhållande till pris, kvalitet och andra faktorer.

Vi tittar också på hur du kan skapa ännu bättre samverkan mellan marknadsföring och säljare, att ge era säljare heta leads istället för kalla kunder.

Efter kursen har du en konkret marknadsplan med aktiviteter för det kommande året som ser till att ni når era mål.

 • Marknadsföringsmål
 • Aktiviteter för att uppnå målen
 • Nå igenom bruset
 • Kreativitet, inspiration, nytändning
 • Gerillamarknadsföring
 • PR
 • Internetmarknadsföring
 • Marknadsplan
 • Affärsplan
 • Affärsstrategier
 • Segmentering
 • Marknadsanalys
 • Konkurrentanalys
 • Omvärldsanalys
 • Strategier
 • Situationsanalys
 • Mål
 • Handlingsplan
 • Kompetensportalen™
 • Digitalt Ledarnätverk™
 • Litteratur, mallar och checklistor

Just nu: räntefri avbetalning i upp till 24 månader för privatkunder.

Företagsanpassad utbildning

Vi kan även genomföra denna utbildning som företagsanpassad. Antingen rakt av från kursbeskrivningen eller så anpassar vi innehåller efter era behov, mål och utmaningar.

Efter kursen

Uppföljning och stöd efter utbildningen

Efter utbildningen har du en marknadsplan för kommande aktiviteter och en klar bild av vad du ska arbeta vidare med. Du har också full tillgång till mallar och checklistor för allt från positionering till aktivitetsplanering i verktygslådan för marknadsföring. '

Som stöd i det fortsatta arbetet får du en egen mentor med erfarenhet från marknadsföring. Du får också återkoppling från oss i form av konkreta tips på hur du mäter och utvärderar för att vässa marknadsföringen kontinuerligt.

I utbildningen ingår ett års tillgång till Kompetensportalen där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Genom portalen får du tillgång till ett Digitalt Ledarnätverk™ som ger möjlighet till utbyte med kompetenta utbildare och andra deltagare som gått utbildning hos oss.

Video

Framfot Sprint

Upplägg

Tider: 3 dagar
Deltagare: Max 10 per kurs

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Marknadsföring i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 22 recensioner.

Ulrika Lagerlöf
Väldigt bra att den är så hands on & kopplar till egna verksamheten.
Linn Elgstrand
Matnyttig och praktiska exempel. Bra att arbeta konkret och praktiskt med sin egen marknadsplan. En bra grund att arbeta vidare med hemma.
Kursdeltagare
Konkret, tankeväckande, personlig

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 22 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Marknadsföring i praktiken från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter: