Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Ledarskap nivå 3 – Coachande ledarskap - Företagsanpassad

Framfot företagsutbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Coachande ledarskap - Varför gör de inte som jag säger?

Kursen Coachande ledarskap lär dig en metod som hjälper dig, dina medarbetare och verksamheten att växa. Syftet är att stärka medarbetarnas förmåga att agera självständigt, utvecklas och växa genom mer ansvar för lösningar och möjligheter i de situationer som uppstår.


Ett coachande ledarskap gör att medarbetarna presterar bättre, trivs bättre med dig som chef, sin arbetsplats och sina arbetsuppgifter. Efter kursen ska du kunna coacha och leda dina medarbetare i vardagen så de blir mer självgående och förbättrar sina prestationer så ni når era mål.

I Ledarskap nivå 3 tränar vi på att använda ett coachande förhållningssätt i utvecklingssamtal, svåra samtal eller konfliktsituationer. En viktig del är att du måste ge raka besked, utöver att lyssna, fråga och aktivera. Du får träna på att få medarbetarna att själva ta ansvar över konkreta problemsituationer, äga problemet och hitta vägar när de kört fast, både arbets-, utvecklings- och färdighetsmässigt. Coachande ledarskap är affärsnytta med hjärta. Kursen varvar teori med mycket praktisk övning kopplat till din dagliga verksamhet.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

”Det proffsiga upplägget medförde förändring direkt." 

Marianne Gutsch

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreberedelser innan kursen:

Innan kursen kontaktar vi dig för att stämma av dina förväntningar och behov. Hur ser det ut idag och hur vill du att det ska se ut? Vi skapar oss en bild av vilka utmaningar du står inför och vad vi ska träna på för att du bättre ska kunna hjälpa dina medarbetare att växa. Du får också göra en drivkraftsanalys för att bättre förstå vad som driver dig och andra, vilket gör det lättare att tillämpa ett coachande förhållningssätt. De visar också dina styrkor och vilka utmaningar du kan ställas inför i ditt coachande ledarskap. Du får även ett grundmaterial i skrift och som podcast att sätta dig in i innan kursen, så kursen kan rivstarta.

Innehåll:

 • Personlig behovsinventering före och efter kursen
 • Utveckla ditt coachande ledarskap
 • Så hjälper du medarbetarna att kliva utanför trygghetszonen
 • Skapa ägandeskap
 • Problem till lösning
 • Samtalsmetodik till frågeteknik
 • Roller och ansvar
 • Enminutscoachning
 • Coacha individer och grupper
 • Utveckla dina medarbetare
 • Öka motivationen hos dina medarbetare
 • Hantera missnöjda medarbetare
 • Förutsättningar för bättre resultat
 • Drivkrafter och mål kopplade till coachning
 • Hållbar framgång och dess faktorer
 • Så stärker du relationerna
 • Konflikthantering/Problemlösning genom coachning
 • Ge och ta feedback
 • Ansvar och delegering
 • Kompetensportalen™
 • Digitalt Ledarnätverk™
 • Litteratur, mallar och checklistor

Kursen ingår även i Certifierad ledare.

Efter kursen

Avslutningsvis får du en personlig utvecklingsplan kopplad till vårt program ”21-dagarsvanan”. Programmet stöttar dig i tillämpningen av dina nyvunna färdigheter. I kursen ingår också efterföljande chefscoaching för att hjälpa dig upprätthålla din positiva utveckling du har åstadkommit.

I utbildningen ingår ett års tillgång till Kompetensportalen där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Genom portalen får du tillgång till ett Digitalt Ledarnätverk™ som ger möjlighet till utbyte med kompetenta utbildare och andra deltagare som gått utbildning hos oss.

Video

Framfot Sprint

Investering

Kursen företagsanpassas. Skriv in i fritextfältet att ni är intresserade av en anpassad lösning när du gör en intresseanmälning för att få prisuppgifter.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskap nivå 3 – Coachande ledarskap - Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Framfot företagsutbildning

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ledarskap nivå 3 – Coachande ledarskap - Företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1029 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar