Visa utbildning.se som: Mobil

Leda utan att vara chef

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-08-19 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Svenska
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-08-19  
14 900 SEK
2019-09-03  
14 900 SEK
Göteborg
2019-09-10  
14 900 SEK
2019-10-01  
14 900 SEK
Malmö
2019-09-19  
14 900 SEK
2019-11-07  
14 900 SEK

Kursbeskrivning

Ledarskapsutbildning för dig som leder andra utan att formellt vara chef


Med inriktning på att bidra till teamets framgång med ett tydligt ledarskap ger utbildningen insikt i vad som motiverar andra och hur du får gruppen att fungera bra. Rustad med mod och kompetens står du sedan redo att anta nya utmaningar och leda gruppen mot uppsatta mål.

Leda utan att vara chef är utbildningen för dig som leder andra utan att formellt vara chef. Du kanske leder projekt, driver utvecklingsarbete, leder team eller arbetsgrupper, arbetar med koordination och samordning eller har tagit första steget mot en chefsroll.

Under utbildningen får du insikt i dina styrkor och lär dig leda människor i det dagliga arbetet. Du får kunskap att hantera konflikter, arbetsrättsliga frågor, gränsdragningar samt stärker din auktoritet som ledare. Du får insikt om din betydelse för gruppen, hur just din grupp fungerar och vad varje enskild individ behöver för att bidra till teamets framgång.

"Nu arbetar vi effektivare med full tillgång till vår samlade kunskap.” 

ANNA BLUM LANNERUP, SKANSKA

Målgrupp

Utbildningen Leda utan att vara chef är för dig som leder andra utan att formellt vara chef. Du kanske leder projekt, driver utvecklingsarbete, leder team eller arbetsgrupper, arbetar med koordination och samordning eller har tagit första steget mot en chefsroll.

Innehåll:

 • Hur är en bra ledare?
 • Leda och samordna
 • Få människor att lyssna
 • Arbeta med visioner och mål
 • Hur når ni målen?
 • Målsättningar för gruppen
 • Få en grupp att fungera
 • Bygga fungerande team
 • Skapa fungerande samarbeten
 • Lyfta enskilda individer
 • Tekniker för coachning
 • Förstå hur du påverkar andra
 • Effektiv kommunikation
 • Tydligare ledarskap
 • Bli medveten om din kommunikation
 • Personlighetstyper och kommunikationsstilar
 • Tala inför grupp
 • Undvik missförstånd
 • Hantera konflikter
 • Motivera dig själv och andra
 • Kompetensportalen™
 • Digitalt Ledarnätverk™
 • Litteratur, mallar och checklistor

Kursinnehåll

READY

- Analys och förberedande material ökar behållningen av kursen

Innan utbildningen gör vi en behovsinventering i syfte att skapa ett kursinnehåll som är relevant för din situation. Vi tar del av hur din vardag som ledare ser ut. Vilka mandat har du? Vilka mål och värderingar ska du representera samtidigt som du är dig själv i ledarrollen? 

Du får också göra en analys av din kommunikation, en DISC-analys ur ett ledarperspektiv. Självkänsla och självinsikt är viktigt i din roll som ledare och förberedelserna ger värdefulla ledtrådar att jobba med under kursen.

Du får ett grundmaterial att sätta dig in i innan kursen startar. Analys och förberedande arbete ökar behållningen av kursen, ger dig stöd i uppföljning och fördjupning samt bidrar till en bestående förändring med nya rutiner och arbetssätt på din arbetsplats.

SET 

- Konkreta övningar stärker dig i rollen som ledare

Tillsammans med andra i liknande situation tränar du aktivt på att leda utan chefsmandat. Vi arbetar med konkreta övningar för att stärka dig i situationer hämtade från din vardag. Du får också arbeta konkret med att förstå din egen roll, organisationens mål och gruppen.

Du får också träna dig i att använda dina ledarstyrkor och konkreta tips på hur du vässar och hanterar de utmaningar du kan stöta på utifrån den beteendestilsanalys du gjort innan kursen.

GO

- Uppföljning och utveckling efter utbildningen

Du får också med dig en konkret handlingsplan som vi följer upp. Vi ger dig stöd och pepp under resans gång, för att du ska bibehålla den positiva utvecklingen. I syfte att förankra utvecklingen hos din närmaste chef får du också tillgång till ett chefspaket. Det innehåller ett antal uppgifter ni kan slutföra tillsammans. Det gör att du växer in i din roll, samtidigt som både du och din chef får en större tydlighet i ditt uppdrag och ramverket kring mål, vision, värderingar och handlingsramar. 

I utbildningen ingår ett års tillgång till Kompetensportalen där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Genom portalen får du tillgång till ett Digitalt Ledarnätverk™ som ger möjlighet till utbyte med kompetenta utbildare och andra deltagare som gått utbildning hos oss.


Kursen ingår i Certifierad projektledare!

Video

Framfot Sprint

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leda utan att vara chef, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Bra att få insikt å hur olika människor fungerar och att sätta färg på det.
Anders Ellevad
(5)
5 av 5
Daniel Reteike
(5)
Riktigt lärorikt, har satt ord och mening på frågor. Lätt att applicera både privat och på jobb. Väldigt tydlig, och bred i sitt sätt att lära ut.

Framfot företagsutbildning

Framfot företagsutbildning


Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt vass sparringpartner. Du lär dig nya verktyg och metoder, tränar...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Leda utan att vara chef
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 67 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 676 recensioner.
Alla recensioner för arrangören