Visa utbildning.se som: Mobil

Leda utan att vara chef

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-20 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
14 900 SEK
2021-04-20

Distans
14 900 SEK
2021-05-17

Distans
14 900 SEK
2021-06-09

Distans
14 900 SEK
2021-06-22

Kursbeskrivning

Ledarskapsutbildning för dig som leder andra utan att formellt vara chef


Med inriktning på att bidra till teamets framgång med ett tydligt ledarskap ger utbildningen insikt i vad som motiverar andra och hur du får gruppen att fungera bra. Rustad med mod och kompetens står du sedan redo att anta nya utmaningar och leda gruppen mot uppsatta mål.

Leda utan att vara chef är utbildningen för dig som leder andra utan att formellt vara chef. Du kanske leder projekt, driver utvecklingsarbete, leder team eller arbetsgrupper, arbetar med koordination och samordning eller har tagit första steget mot en chefsroll.

Under utbildningen får du insikt i dina styrkor och lär dig leda människor i det dagliga arbetet. Du får kunskap att hantera konflikter, arbetsrättsliga frågor, gränsdragningar samt stärker din auktoritet som ledare. Du får insikt om din betydelse för gruppen, hur just din grupp fungerar och vad varje enskild individ behöver för att bidra till teamets framgång.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

"Nu arbetar vi effektivare med full tillgång till vår samlade kunskap.” 

ANNA BLUM LANNERUP, SKANSKA

Just nu: räntefri avbetalning i upp till 24 månader för privatkunder.

Alla våra utbildningar går att anpassa. Kontakta oss så hjälper vi er!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen Leda utan att vara chef är för dig som leder andra utan att formellt vara chef. Du kanske leder projekt, driver utvecklingsarbete, leder team eller arbetsgrupper, arbetar med koordination och samordning eller har tagit första steget mot en chefsroll.

Innehåll:

 • Hur är en bra ledare?
 • Leda och samordna
 • Få människor att lyssna
 • Arbeta med visioner och mål
 • Hur når ni målen?
 • Målsättningar för gruppen
 • Få en grupp att fungera
 • Bygga fungerande team
 • Skapa fungerande samarbeten
 • Lyfta enskilda individer
 • Tekniker för coachning
 • Förstå hur du påverkar andra
 • Effektiv kommunikation
 • Tydligare ledarskap
 • Bli medveten om din kommunikation
 • Personlighetstyper och kommunikationsstilar
 • Tala inför grupp
 • Undvik missförstånd
 • Hantera konflikter
 • Motivera dig själv och andra
 • Kompetensportalen™
 • Digitalt Ledarnätverk™
 • Litteratur, mallar och checklistor

Kursinnehåll

READY

- Analys och förberedande material ökar behållningen av kursen

Innan utbildningen gör vi en behovsinventering i syfte att skapa ett kursinnehåll som är relevant för din situation. Vi tar del av hur din vardag som ledare ser ut. Vilka mandat har du? Vilka mål och värderingar ska du representera samtidigt som du är dig själv i ledarrollen? 

Du får också göra en analys av din kommunikation, en DISC-analys ur ett ledarperspektiv. Självkänsla och självinsikt är viktigt i din roll som ledare och förberedelserna ger värdefulla ledtrådar att jobba med under kursen.

Du får ett grundmaterial att sätta dig in i innan kursen startar. Analys och förberedande arbete ökar behållningen av kursen, ger dig stöd i uppföljning och fördjupning samt bidrar till en bestående förändring med nya rutiner och arbetssätt på din arbetsplats.

SET 

- Konkreta övningar stärker dig i rollen som ledare

Tillsammans med andra i liknande situation tränar du aktivt på att leda utan chefsmandat. Vi arbetar med konkreta övningar för att stärka dig i situationer hämtade från din vardag. Du får också arbeta konkret med att förstå din egen roll, organisationens mål och gruppen.

Du får också träna dig i att använda dina ledarstyrkor och konkreta tips på hur du vässar och hanterar de utmaningar du kan stöta på utifrån den beteendestilsanalys du gjort innan kursen.

GO

- Uppföljning och utveckling efter utbildningen

Du får också med dig en konkret handlingsplan som vi följer upp. Vi ger dig stöd och pepp under resans gång, för att du ska bibehålla den positiva utvecklingen. I syfte att förankra utvecklingen hos din närmaste chef får du också tillgång till ett chefspaket. Det innehåller ett antal uppgifter ni kan slutföra tillsammans. Det gör att du växer in i din roll, samtidigt som både du och din chef får en större tydlighet i ditt uppdrag och ramverket kring mål, vision, värderingar och handlingsramar. 

I utbildningen ingår ett års tillgång till Kompetensportalen där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Genom portalen får du tillgång till ett Digitalt Ledarnätverk™ som ger möjlighet till utbyte med kompetenta utbildare och andra deltagare som gått utbildning hos oss.


Kursen ingår i Certifierad projektledare!

Video

Framfot Sprint

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leda utan att vara chef, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 108 recensioner.

Lars Trufin
(4)
Till stor del intressant och matnyttig kurs. Samtidigt imponerad av kursledarens kompetens och engagemang.
Susanna Walch
(5)
Jättebra ledare med balans i allt vi skulle gå igenom. Lyckades hålla vårt fokus.
Ludvig Johansson
(4)
Bra helhetsperspektiv, nyttiga verktyg och underhållande.

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 108 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Leda utan att vara chef från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar