Visa utbildning.se som: Mobil

Mentorprogrammet

Företagsutbildarna
Kort om utbildningen
5 dagar
23 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för startdatum - Hudiksvall
Öppen utbildning
   
Hudiksvall

Kursbeskrivning

Om utbildningen
Medarbetare som får chansen att utveckla sin kompetens genom personlig utveckling, bidrar i hög grad till att företag utvecklas. I detta Mentorprogram får adepter och mentorer, stora möjligheter att arbeta med sin personliga utveckling. Såväl adepter som mentorer får dessutom möjlighet att utveckla sina nätverk. Programmet är framtaget i samverkan mellan Företagsutbildarna, Örnsköldsviks Industrigrupp, Världsklass 2015 och lokala företag.

Innehåll
Intake-samtal: 21-30 september
Uppstartsdagar för adepter (internat): 6-7 oktober
Introduktionsutbildning för mentorer och adepter: 10 november
Halvtidsuppföljning: 16 mars 2021
Seminarium för adepter: 23 april 2021
Avslutning för mentorer och adepter: 1 juni 2021

Programtiden är ca 9 månader och rekommenderat intervall för träffar mellan adept och mentor är 3–4 veckor.

Metod
Företagen utser adepter samt ger förslag på personer från det egna företaget, som kan tänka sig att vara mentorer i programmet. En jämn könsfördelning av kvinnor och män eftersträvas. Det är önskvärt, men inget krav, att företaget bidrar med lika många mentorer som adepter. En styrgrupp bestående av företagsrepresentanter sköter matchningsprocessen och lämnar mentorförslag till adepterna.

Förväntningar
Som adept ska du vara aktiv och ta ansvar för att driva processen framåt. Det innebär att delta vid de planerade gemensamma träffarna, ta kontakt med och träffa din mentor regelbundet samt kommunicera med programledningen.
Som mentor ska du visa ett intresse för och avsätta tid för din adept, delta vid de gemensamma träffarna samt kommunicera med programledningen.
Som adeptens närmaste chef ska du delta i intake-samtalet och i övrigt stötta din medarbetare och visa intresse för dennes utveckling under programmet gång.


För vem?
Programmet vänder sig till anställda inom näringslivet och offentlig sektor som vill arbeta med sin personliga utveckling och stärkta sin kompetens inom ledarskap. Detta gäller för såväl adepter som mentorer. Ett viktigt syfte är också att skapa kontakter och bygga nätverk. Programmet ska även verka för jämställdhet och mångfald.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Mentorprogrammet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Företagsutbildarna

Företagsutbildarna

Vi vill att det ska vara enkelt att investera i kompetensutveckling. Som långsiktig partner erbjuder vi dig en inköpskanal för alla typer av kompetenshöjande insatser. Företagsutbildarna samordnar och arrangerar utbildningar i Gävleborg och Västernorrland men utför utbildningar även på andra...


Läs mer om Företagsutbildarna och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mentorprogrammet!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 13 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Mentorprogrammet från Företagsutbildarna, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar