Visa utbildning.se som: Mobil

Förarkurs för kranar (Travers) Örnsköldsvik

Företagsutbildarna
Kort om utbildningen
1,5 dagar
3 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-09 - Örnsköldsvik
Örnsköldsvik
Öppen utbildning
Kommande starter
Örnsköldsvik
2019-09-09  
3 600 SEK
2019-11-04  
3 600 SEK

Kursbeskrivning

Kurs för kranförare

Arbetet som kranförare ställer stora krav på kunskap om säkerhetsfrågor och myndighetskrav, maskinkännedom och lasthantering. 80% av alla olyckor sker på grund av nonchalans eller okunskap gentemot säkerhetsregler, detta kan minskas genom att ge medarbetaren rätt kunskap om Säkerhetsföreskrifter, Daglig tillsyn av lyftanordningar och lyftredskap, Säker lastkoppling och körning.

Kursens mål

Utbildningen Förarkurs för kranar (Travers) har som mål att uppfylla 3 kap, 3§ i Arbetsmiljölagen: det vill säga att arbetsgivaren ser till att arbetstagaren får god kännedom om de förhållanden samt de risker som arbetet kan innebära. Arbetstagaren ska också ha fått den utbildning som behövs för arbetet samt veta vad som behövs för att undvika eventuella risker.

Utbildningen bygger på dokumentarade kunskaper enligt AFS 2006:6 - Användning av lyftanordningar och lyftredskap - samt utbildning av kranförare enligt SS-ISO 9926-1.

Företagsutbildarna hjälper dig med att anpassa kursen efter de behov som finns på din arbetsplats. Utbildningen Förarkurs för kranar (Travers) är uppbyggd på erfarenhet, vi tillgodoser de krav som myndigheterna har på dokumenterade kunskaper. När kursen är avslutad får kursdeltagaren ett kursbevis i kortform som alltid kan bäras med i plånboken.

  • Riskinventering och riskbedömning
  • Säkerhetsbestämmelser
  • Kranförarens roll
  • Kranen, kranens omgivning, lyftredskap och lasthantering
  • El- och manöverutrustning
  • Säkerhetsanordningar
  • Personlyft med kran

Målgrupp

Operatörer, montörer, lagerpersonal, underhållspersonal, personal vid utleverans, arbetsledare och chefer inom tillverknings- och processindustrin som i sitt dagliga arbete hanterar lyftanordning och kranar enligt kategori B och där tunga, skymda, lastförskjutna lyft förekommer.

Investering

Bli medlem och få rabatt på utbildningar. Skicka intresseanmälan för mer information!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förarkurs för kranar (Travers) Örnsköldsvik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Företagsutbildarna

Företagsutbildarna

Företagsutbildarna

Företagsutbildarna samordnar och arrangerar utbildningar i Gävleborg och Västernorrland men utför utbildningar även på andra platser i Sverige. Vår idé är att hjälpa både små och stora organisationer att få bästa möjliga utbildning lokalt och samtidigt spara pengar. Vi kvalitetssäkrar...


Läs mer om Företagsutbildarna och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarkurs för kranar (Travers) Örnsköldsvik!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 12 recensioner.
Alla recensioner för arrangören