Om utbildningen
Grundläggande utbildning i Livsmedelshygien med Food Safety AB
Vi är specialister på matsäkerhet. Vi ser till att våra kunder är uppdaterade och driver sina verksamheter i enlighet med kraven i livsmedelslagen.
Syftet är skapa kännedom och kunskap om eventuella hälsorisker som kan förekomma i samband med hantering av livsmedel.
Tid och plats
Utbildningen omfattar en heldag och hålls i centrala Stockholm, se inbjudan. Utbildningsmaterial ingår i överenskommet pris. Kontakta oss för mer information!
Hela Sverige som arbetsplats
Vi arbetar över hela Sverige så hör av er om ni är intresserad av att vi kommer ut till er och håller en utbildning på plats!
Kommande kursstarter
Kursinnehåll
Utbildningarnas innehåll grundas på de krav Livsmedelsverket ställer på alla som handskas med livsmedel. Vi har berikat utbildningen med många praktiska exempel från verkligheten vilket är viktigt för att du som deltagare ska känna igen dig och ha nytta av utbildningen i ditt eget arbete.
Exempel på ämnen som utbildningen innehåller.
- Statistik och konsekvenser för matförgiftningar.
- Lagstiftning (EG 852/2004), produktansvarslagen och egenkontroll.
- Nya bestämmelser, krav och lagar.
- Varför god livsmedelshygien?
- Mikrobiologiska, fysiska och kemiska faror.
- Smittokällor.
- Nya hot och risker.
- HACCP och faroanalyser.
- Grundläggande förutsättningar (t.ex. temperaturprocesser, råvaruhantering, lagrings- och separeringsrutiner, personlig hygien, rengöring och underhåll, skadedjur).
- Dokumentationsrutiner.
- Förebyggande åtgärder.
- Korrigerande åtgärder.
- Minska ditt matsvinn med hjälp av god livsmedelshygien.
- Praktiska exempel, diskussion och grupparbete.
Utbildningen avslutas med ett skriftligt prov och godkända deltagare erhåller ett personligt diplom från utbildningsledaren.
Upplägg
Utbildningen omfattar en heldag. Det är en lärarledd utbildning där fakta blandas med många bilder och konkreta exempel. deltagarna får en gruppövning som bygger på den egna verksamheten och flödena. Utbildningsdagen avslutas med en enklare skrivning och utvärdering.
Målgrupp
Utbildningen riktar sig till alla som hanterar livsmedel, t.ex: restaurang/ storkök, bageri/ konditori, kommun, kött- och fiskbranschen, livsmedelsbutiker, grossister, tillverkare.
”Food Safety är professionella och kunniga” Fabrique Stenugnsbageri, David Zetterström
”Food Safety är en trygghet för företaget!” JR Fenix Food Trade, Jan Anntilla, VD
”Vi får kompetens och hjälp när än vi ringer. Vi känner oss trygga med Food Safety eftersom våra högkvalitativa produkter kräver mycket noggrann hantering. En trygg produkt är alltid bra för konsumenten och för oss är konsumenten det viktigaste.” Nibble Gårdsgris, Sven Erik Johansson.
Investering
3 500.- (exkl. moms) Kostnad för mat och fika under utbildningsdagen tillkommer med 350.- (frukost, lunch, frukt, eftermiddagsfika, godis)
Kursledare
Lydia Banderby
- Kvalitetsrevisor för livsmedelsindustri/ Livsmedelskonsult. ISO 22000, FSSC 22000 & IP Livsmedel
- Veterinär med brett geografisk arbetsområde inom hela EU
- Utbildare steg 1 till 6
- Senior konsult
Examen, diplom m.m.
Deltagarna erhåller individuella diplom efter godkänd provskrivning.
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 5
Bra föreläsare, kunnig och erfaren.
Kommer att rekomendera utbildningen till mina kolleger
Dagligen njuter ca två miljoner svenskar och européer av mat och dryck där vi tillsammans med våra kunder säkrat dess kvalitet. Genom åren har vi utbildad närmare 16 000 medarbetare i egenkontroll och god livsmedelshygien. Food Safety AB har funnits...
Nyttigt ämne, jag kommer kunna tillämpa kunsmaperna både på jobbet och privat