Kursbeskrivning
Grundläggande livsmedelshygien
Grundläggande livsmedelshygien är för alla medarbetare som inte har tidigare erfarenhet med hantering av livsmedel.
Utbildningen tar ca 5-6 timmar att läsa genom. Man behöver inte läsa alla kapitel på samma gång utan läsningen kan planeras inom kommande fyra veckor från och med att du fått din inloggning. När du läser utbildningen kommer du att se både text, bilder och även höra föreläsaren.
Efter genomgången utbildning skriver du ett prov som efter godkännande resulterar i ett individuellt diplom som du kan skriva ut. Utbildningens innehåll utgår från Livsmedelsverkets Krav på livsmedelsföretagarna, Utbildning i livsmedelshygien.
Vi har berikat utbildningarna med mycket bildmaterial och konkreta exempel för att deltagarna på bästa vis ska ”känna igen sig” och kunna ta till sig av utbildningens innehåll.
Kommande kursstarter
Målgrupp
Utbildningen bör väljas av nya medarbetare inom privata företag, offentlig sektor och alla som är intresserade av ämnet. Utbildningen tillämpas inom alla branscher.
Kursinnehåll
- Matförgiftning: statistik, orsak, konsekvens och produktansvar
- Lagstiftning (EG 852/2004) och egenkontroll
- HACCP och kontrollpunkter
- Varför god livsmedelshygien?
- Mikrobiologiska, fysiska och kemiska faror i verksamheten
- Smittokällor, matfogftningar, allergener
- Grundläggande förutsättningar (råvaruhantering, lagrings- och separeringsrutiner, personlig hygien, rengöring och underhåll, mottagning, nedkylning, kyl- och frystemperatur)
- Förebyggande av skadedjur, lokalrond, märkning, spårbarhet, återkallelse samt provtagningsrutiner.
- Internrevision och reklamationshantering
Tid & plats
Webb-baserad utbildning kan genomföras under 30 dagar från den dagen du får första gången du loggar in till utbildningen.
Du kan genomföra utbildningen i den takt du behöver och kan och läsningen kan ske både hemma och på jobbet. Det enda du behöver är tillgång till dator eller Ipad/mobiltelefon.
Intresseanmälan
Dagligen njuter ca två miljoner svenskar och européer av mat och dryck där vi tillsammans med våra kunder säkrat dess kvalitet. Genom åren har vi utbildad närmare 16 000 medarbetare i egenkontroll och god livsmedelshygien. Food Safety AB har funnits...