Visa utbildning.se som: Mobil

Allergener i livsmedel

Food Safety
Kort om utbildningen
4 timmar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Vete

Allerger & specialkost, utbildning med Food Safety AB

Syftet med denna utbildning är att öka kunskapen och förståelsen för olika hälsorisker och allergener som kan förekomma i samband med hantering av livsmedel. Food Safety är specialister på matsäkerhet. Vi ser till att våra kunder är uppdaterade och driver sina verksamheter i enlighet med kraven i livsmedelslagen.

Innehåll

Allergener i livsmedel är en mycket viktig del när man arbetar med livsmedel. Det är många olika faktorer att ta hänsyn till för att undvika att någon kund eller gäst får en allerigsk reaktion pga maten de ätit.

Exempel på ämnen som utbildningen innehåller:

  • produktansvarslagen, innehållsförteckning och märkning
  • bakgrund och kunskap kring hur kroppen reagerar på olika ämnen
  • typ av allergier
  • vilka risker finns det i beredning, förvaring, rekommendationer?
  • diskuterar konstruktivt kring deltagarnas egna verksamheter
  • handlingsplan för köken, faroanalys som grund

Detta är ett viktigt ämne. Vi på Food Safety är måna om att utbildningen passar er verksamhet. Bäst resultat ser vi då vi fått möjlighet att förbereda utbildningarna tillsammans med er.

Efter genomförd och godkänd utbildning erhåller alla deltagare ett utbildningsintyg från utbildningsledaren

Tid och plats

Utbildningen kan hållas på plats i lämpliga lokaler hos er eller i Food Safety's utbildningslokal i centrala Stockholm. Food Safety kan gärna genomföra utbildning utanför kontorstid om det underlätar för er ordinarie verksamhet

Välkomna till Food Safety AB

Målgrupp

”Food Safety är professionella och kunniga” Fabrique Stenugnsbageri, David Zetterström

”Food Safety är en trygghet för företaget!” JR Kött & Seafood by JR, Jan Anntilla, VD

”Vi får kompetens och hjälp när än vi ringer. Vi känner oss trygga med Food Safety eftersom våra högkvalitativa produkter kräver mycket noggrann hantering. En trygg produkt är alltid bra för konsumenten och för oss är konsumenten det viktigaste.” Nibble Gårdsgris, Sven Erik Johansson

Kursinnehåll

  • Historik och definition av allergier.
  • Fysiologiska mekanismer bakom allergisk reaktion.
  • Orsaker till ökad allergi.
  • Olika typer av allergier.
  • Födoämnesallergier.
    Förebyggande åtgärder i köket.
  • Rutiner för hantering av specialkost.
  • Rutiner för egenkontroll för märkning av allergener i maten.
  • Grupparbete.

Upplägg

Lärarledd utbildning där fakta blandas med konkreta exempel. vi visar många bilder och väver in gruppövning där deltagarna får arbeta med sina egna verksamheter och flöden.

Tid & plats

Utbildningen omfattar tre timmar och hålls på en plats vi kommit överens om. Vanligast är att utbildningen sker på plats hos beställaren.

Investering

För prisuppgift, skicka en intresseanmälan!

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen skickas ett gemensamt utbildningsintyg med information om utbildningens innehåll, deltagare, när och var utbildningen skett samt vilka vi är. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Allergener i livsmedel, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Food Safety

Food Safety

Dagligen njuter ca två miljoner svenskar och européer av mat och dryck där vi tillsammans med våra kunder säkrat dess kvalitet. Genom åren har vi utbildad närmare 16 000 medarbetare i egenkontroll och god livsmedelshygien. Food Safety AB har funnits...


Läs mer om Food Safety och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Food Safety

Medevigatan 2
11361 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Allergener i livsmedel!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören