Politik och hållbar utveckling

Längd
100 gymnasiepoäng
Pris
4 390 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
100 gymnasiepoäng
Pris
4 390 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

politik och hållbar utveckling -  Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans
Distanskursen i politik och hållbar utveckling ger dig grundläggande kunskaper i ämnet hållbar utveckling. Kursen innehåller studier i bland annat miljöhot och politiska utmaningar. Du lär dig mer om samhällets styrmedel och får kännedom om hållbar användning av naturresurser. Under kursen får du också en insikt i vilka metoder som finns för miljövärdering, det  innebär bland annat att du får vetskap om hur myndigheter arbetar med samhällsekonomiska konsekvensanalyser.

Miljölagstiftning och politiska intressen

Kursen syftar till att utbilda i miljölagstiftning och internationella konventioner kopplade till hållbar utveckling. Under utbildningen får du även studera den politiska beslutsprocessen för hållbar utveckling i Sverige och EU. Dessutom får du kunskaper i miljöpolitiska intressekonflikter, intresseorganisationer, etiska värderingar och praktiska fallstudier. 
 

En vuxenutbildning på distans 

Distansutbildningen i politik och hållbar utveckling ger dig möjlighet att själv lägga upp dina studier, det innebär att du har möjlighet att kombinera dina studier med arbete eller annan sysselsättning. Du studerar alltså i din egen takt och  när du har betalat in kursavgiften och den registrerats startar kursen. Du har sex månader på dig att avsluta dina studier.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande kursstarter

  • Onlineutbildning
  • Distans

Så ansöker du

För behörighet krävs grundskoleutbildning eller motsvarande. 

Studera för BETYG
Om du vill stärka kompetensen i den organisation du arbetar i, eller kanske vidareutveckla personalen i det företag du jobbar på eller driver, så kan vi erbjuda ett 100-tal gymnasiala kurser och kurspaket i allt från språk, administration till programmering. Som företagskund/juridisk person kan du utse och anta studenter till våra distanskurser online. Efter avslutade studier utfärdas betyg på kursen som kompletterar dina tidigare meriter och gäller för antagning till vidare studier, ex inom YH eller högskola.

Är du anställd?
Tipsa din arbetsgivare om möjligheten ovan så kan vi skräddarsy en lösning för dig och din utveckling!

Examen & intyg

Efter att du avslutat dina studier kan du göra en särskild prövning i din hemkommun för att erhålla betyg i kursen. På uppdrag av juridisk person (företag) kan Folkuniversitetet även sätta betyg på kursen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Politik och hållbar utveckling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Highlights