Visa utbildning.se som: Mobil

Framgångsrik kommunikation i arbetslivet

Folkuniversitetet Stockholm
Kort om utbildningen
8 veckor
5 875 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-13 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Kurs i kommunikation

Bli trygg i din kommunikation

Vill du bli medveten om ditt och andras sätt att kommunicera, få bättre gehör för dina idéer och träna din presentationsförmåga?

Retorik är ett ämne för alla! Vad man än gör har man god nytta av att vara medveten om egna och andras signaler, veta vad som påverkar oss i mötet med andra och förstå hur vi själva kan agera för att övertyga och skapa tillit.


Genom ökad självkännedom, större kunskap och praktisk träning utvecklar du din kommunikativa förmåga. Teori varvas med övningar då vi bland annat arbetar med praktisk retorik, kommunikationsmönster, att ge konstruktiv positiv respons, aktivt lyssnande, framförandeteknik.

Mål
Kursens syfte är att bidra till att du blir en allt säkrare, tryggare och mer trovärdig kommunikatör, vilket är en viktig faktor för framgång i arbetslivet. Kursen tar sikte på personlig utveckling och dina erfarenheter från yrkeslivet är kärnan i utbildningen. Du har praktisk nytta av vad vi går igenom redan från första stund. Du blir mer medveten om vad som händer när du själv och andra kommunicerar och får med dig enkla, konkreta verktyg som du snabbt och enkelt kan använda i vardagen.

Kursinnehåll

  • Berättelsens kraft i kommunikationen
  • Kroppsspråkets betydelse för helhetsintrycket
  • Att hantera stress och rädsla inför framföranden
  • VAK - effektiv kommunikation via visuell, auditiv och kinestetisk stimulans
  • Argumenterande tal
  • Retoriska processen - användbar inför alla slags möten och framföranden
  • Argumentation i lönesamtal och anställningsintervju
  • Egen utvecklingsplan
  • Improviserade och förberedda framföranden med respons, samt eventuellt videoinspelningar ingår

Citat från tidigare kursdeltagare


"Ida Hanson är fantastisk."
"Alla kurser jag gått hos er har varit jättebra och över förväntan. Tack så mycket för det!"

Litteratur och material

Köp gärna följande bok (ej obligatorisk men rekommenderas): ”Retorik inför publik” av Peter Haraldsson. Under kursen används lärarnas egna dokumentation, interaktiva övningar samt deltagarnas egna bidrag och erfarenheter. Du får även en litteraturlista, som du vid behov kan komplettera kursen med. Litteraturen ingår ej i kursavgiften.

Plats

Alla våra innerstadskurser går i våra egna lokaler på Kungstensgatan 45 eller i nära anslutning dit. Så fort kurslokal är fastställd framgår det under "Plats" i bokningsrutan uppe till vänster. Information om kurslokal finns även i kurskallelsen.

Upplägg

Undervisningsform
Kursen bygger på aktiv närvaro från dig. Teori varvas med par- och gruppövningar, rollspel, analys, reflexion, diskussion och erfarenhetsutbyte. Övningar och framföranden följs av konstruktiv respons från deltagare och kursledare. Hemuppgifter ingår.

Gruppstorlek
Antalet deltagare är begränsat till 12 personer.

Kursledare

Ida Hansson är fil mag och retoriker. Hon har arbetat med yttrandefrihetsfrågor och programpolitik på SVT, är olympier och tidigare kapten för svenska damlandslaget i simning.

Susanna Moser är rörelsepedagog, utbildare i kropp och kommunikation, samt leg fysioterapeut. Susanna har tidigare arbetat som lektor vid Teaterhögskolan i Luleå.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet

Vi har hundratals yrkesrelaterade kurser och utbildningar som gör din tid på jobbet mer givande, förverkligar dina framtidsplaner eller flyttar dig till en ny lönenivå. Helt enkelt höjer ditt attraktionsvärde på arbetsmarknaden. Folkuniversitetet startade redan 1933 då en grupp studenter...


Läs mer om Folkuniversitetet Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Framgångsrik kommunikation i arbetslivet!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Alla recensioner för arrangören