Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
6 tillfällen
2 795 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-28 - Malmö
Öppen utbildning
   
Malmö
Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Kursbeskrivning

En kurs i centrala Malmö för dig som vill skriva för barn eller unga. Med en kunnig kursledare guidas du genom skrivprocessen. På den här kursen får du prova att skriva text till att från bilderbok till texter för unga vuxna.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Kursinnehåll
ålder och målgrupp - vem skriver du för
skriva ur barn och ungas perspektiv
språk och stil
barn- och ungdomsböckers dramaturgi och ingredienser
att skriva om svåra ämnen för barn och unga

En kurs för dig som vill skriva för barn eller unga. Under kursen utgår ni från en gemensam bok, som alla läser. Övningar utifrån boken blandas sedan med skrivuppgifter där du får fokusera på den åldersgrupp som du vill skriva för.

Under kursen kommer ni att utgå från följande frågeställningar: Vad ska jag tänka på när jag skriver för barn eller unga? Kan jag skriva om vad som helst? Hur hittar jag rätt språklig nivå och hur skriver jag egentligen ur ett barns perspektiv?

Kursupplägg
Kursen blandar teori och praktik. Genom skrivövningar, under kurstillfällena och som hemuppgift, får du prova dig fram genom grunderna i skönlitterärt skrivande för barn och unga. Detta kombineras med kortare genomgångar i samband med träffarna. Tillsammans läser och reflekterar vi kring både varandras och etablerade författares texter.


Kursmaterial
Kursen utgår från en skönlitterär bok, som alla läser under kursens gång. Titel meddelas i kallelsen. Boken ingår inte i kursavgiften.
Arbetet utgår också från deltagarnas egna texter.

Förkunskaper
Inga särskilda förkunskaper krävs.
Du har ett litterärt intresse och vill skriva för barn eller unga.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skriva för barn och unga, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Vår värld och arbetslivet är i förändring, oavsett vad du gör eller vill göra. Vi är en av södra Sveriges största utbildningsanordnare med ett stort utbud av kurser och utbildningar inom ekonomi, ledarskap, projektledning, kommunikation och språk samt skräddarsydda utbildningsupplägg....


Läs mer om Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Skomakaregatan 8
22350 Lund

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Skriva för barn och unga!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriva för barn och unga från Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd, fyll i dina uppgifter: