Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
4 tillfällen
2 045 SEK exkl. moms
   
Malmö
Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Kursbeskrivning

Vill du ta din musik till nästa nivå men känner att du har kört fast eller inte vet var du ska börja? På denna musikproduktionskurs i centrala Malmö får du lära dig mer om att mixa, mastra och distribuera musik.

Kursinnehåll

Kursinnehåll

På den här kursen får du fördjupa dina kunskaper om musikproduktion. Du går genom de olika verktyg som används i mixning och mastering, grunderna i ljudteori och du får en inblick i musikbranschen.

Du får en kreativ och lättillgänglig grund inom musikproduktion som ger dig möjlighet att fortsätta utvecklas och öva på egen hand efter kursens slut.

I kursen ingår följande moment:

  • grunderna i ljudteori
  • genrekunskap
  • praktiska tips vid inspelning av olika instrument och sång (utrustning såsom mikrofoner, enkla knep som förbättrar akustiken i hemmastudion)
  • bättre förståelse av din DAW - Digital Audio Workstation (Pro Tools, Logic, Cubase, FL Studios m.m.)
  • mixning
  • de viktigaste verktygen i mixningen: EQ, kompressor/limiter, delay, reverb
  • mastering
  • marknadsföring & distribution

Kursupplägg

Ni träffas tisdag och torsdag under två veckor.

Teoretiska genomgångar varvas med praktiskt skapande. Fokus för kursen ligger på de praktiska momenten i hur du mixar och jobbar vidare med din eller andras musik.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som vill börja producera och mixa musik med hjälp av din dator eller till dig som redan börjat men vill utvecklas ytterligare. För att gå kursen behöver du tillgång till egen dator och program att spela in och skapa musik i.

Det är bra om du har en färdiginspelad låt eller komposition som du kan jobba med under kursens gång.

Material

Du behöver tillgång till en egen bärbar dator inklusive hörlurar och ljudkort, som du kan ta med dig till lektionerna. Du behöver också ha ett musikredigerings- och inspelningsprogram. Vilket program du väljer spelar inte så stor roll, då du kommer kunna specialisera dig på "ditt" program under kursen.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Boka kursen nu

Kursledare

Vassili Neplokh

Vassili Neplokh innehar en kandidatexamen i ljud- och musikproduktion från Högskolan Dalarna i Falun.

Tillsammans med sin bästa vän och gammal kursare driver Vassili företaget Advanced Soundfare, där han jobbar med inspelning, mixning och mastering av musik, postproduktion av filmer, samt film- och spelmusik.

Vassili behärskar flera musikinstrument och har varit med i många olika konstellationer, där han även har producerat materialet. Han har mixat metal, singer/songwriters, hip-hop och house, samt skrivit musiken till ett antal kortfilmer och ett PlayStation 4-spel.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Musikproduktion intensiv, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Vår värld och arbetslivet är i förändring, oavsett vad du gör eller vill göra. Vi är en av södra Sveriges största utbildningsanordnare med ett stort utbud av kurser och utbildningar inom ekonomi, ledarskap, projektledning, kommunikation och språk samt skräddarsydda utbildningsupplägg....


Läs mer om Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Skomakaregatan 8
22350 Lund

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Musikproduktion intensiv!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musikproduktion intensiv från Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd, fyll i dina uppgifter: