Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
5 tillfällen
2 045 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-09-08 - Malmö
Öppen utbildning
   
Malmö
Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Kursbeskrivning

Berätta med bild - lär dig illustrera! På den här kursen i centrala Malmö kommer du igång med illustrationer och kan hitta ditt personliga uttryck.

Kursinnehåll

Kursupplägg

På den här kursen får du prova på olika typer av illustration och verktyg som du behöver för att arbeta med bildkommunikation och illustration. Du fokuserar på att utveckla ditt eget tecknaruttryck med hjälp av illustrationsövningar och feedback från kursledare och kurskamrater.

Kursinnehåll

  • hur du skapar genretypiska illustrationer
  • material- och teknikval
  • färgval och bildkomposition
  • hur du kommunicerar känsla och stämning i bild
  • bildanalys, både av dina egna illustrationer och andras

Arbetsformer

Gemensamma lärarledda genomgångar varvas med praktiska övningar. Du får teckna mycket själv med individuell handledning. Du får arbeta tematiskt med små projekt för att öva på hur en illustratör arbetar med sina uppdrag.

Förkunskaper

För dig som vill utvecklas inom illustration. Du bör ha vana av att teckna (på kurs eller privat) men kursen kräver inga förkunskaper inom illustrationsteckning.

Kursmaterial

Materialkostnader ingår inte i kursavgiften. Tag med blyertspennor, radergummi och skissblock och även de material som du eventuellt har sedan innan och tycker om att jobba med. Vid första lektionstillfället har läraren materialgenomgång för dig som är nybörjare.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Boka kursen nu

Kursledare

Julia Stenberg

Julia är illustratör och bildkonstnär med inriktning på traditionella tekniker, främst teckning, olja och akvarell. Julia undervisar i oljemåleri och illustration med fokus på idéprocess och hantverk.

Julia har en kandidatexamen från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) Göteborg. Hon har även läst en termin med specialisering på illustration på Cardiff School of Art and Design i Wales, och har en tvåårig folkhögskoleutbildning från Kronobergs konstskola.

Idag är hon verksam i Malmö, och arbetar med frilansuppdrag som illustratör, privata måleribeställningar och egna konstnärliga projekt inom bildkonst.
Du kan se Julias arbeten på hennes webbplats.

Den kreativa processen bygger på ett samspel mellan seende, hantverk och tankeprocess. Julia lär ut hur du arbetar fram och realiserar kreativa idéer, och utvecklar ditt hantverk för att skapa ett personligt uttryck i dina bilder.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Illustration, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Vår värld och arbetslivet är i förändring, oavsett vad du gör eller vill göra. Vi är en av södra Sveriges största utbildningsanordnare med ett stort utbud av kurser och utbildningar inom ekonomi, ledarskap, projektledning, kommunikation och språk samt skräddarsydda utbildningsupplägg....


Läs mer om Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Skomakaregatan 8
22350 Lund

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Illustration!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Illustration från Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd, fyll i dina uppgifter: