Visa utbildning.se som: Mobil

Filma med mobilen

Filma.nu
Kort om utbildningen
Två halvdagar
3 490 SEK exkl. moms
   
Distans
Svenska
Filma.nu

Kursbeskrivning

Filma med mobilen 

Vill du lära dig filma och redigera nyhetsinslag eller informationsfilmer? Gå en två halvdagar online-kurs och lär dig producera film som ger genomslag. Efter kursavslut får du dessutom handledning på distans under fyra veckor.

Omdömen från tidigare deltagare:

“Tack vare dig känner jag mig nu mycket tryggare inför vikariatet på SVT i sommar och att det där med att göra tv kan jag nog klara.”

“Kursen var väldigt lärorik och inspirerande. Den tog mig över en osynlig barriär som tidigare hade hindrat mig att komma igång. Den fick mig också att vilja producera videojournalistik som komplement till mitt skrivna material.”

“Extremt pedagogisk kursledare.”

Max 6 deltagare.

Målgrupp

Kommunikatörer, journalister, skolor, projektledare, småföretagare och andra som kommunicerar ut information.

Upplägg

Utbildningen ges via konferensverktyget Zoom eller platsförlagt enligt överenskommelse.

Onlinekursen "Filma med mobilen" genomförs under två halvdagar med en veckas mellanrum. Första kursdagen innehåller teori varvat med korta praktiska övningar. Deltagarna lär sig hur man lyckas med ljud, ljus och välbalanserad bildkomposition. 

Dagarna mellan första och andra tillfället använder deltagarna åt att filma eget material. Det finns dessutom möjlighet att ställa frågor och få handledning via en gemensam kurssida.

Vid andra kurstillfället går vi igenom redigering i redigeringsprogrammen Imovie (för IOS) eller Adobe premiere rush. Det går att ladda ner det sistnämnda programmet gratis för användning utan kostnad under en prövotid. 

Antalet deltagare på webbkursen är sex personer vilket gör att mycket handledning finns tillgänglig. 

Platsförlagda kursen "Filma med mobilen" är en endagskurs men kan anpassas efter önskemål.

Under förmiddagen går vi igenom ljud, ljus och bildsättning och växlar mellan teori och praktik. Deltagarna lär sig av illustrativa exempel och får förståelse för hur den egna telefonen används på bästa sätt för ett tillfredsställande resultat.

På eftermiddagen har vi genomgång av redigeringen av det filmade materialet. Precis som vid kursdagen används antingen redigeringsprogrammet Imovie för Iphone eller Adobe premiere rush för övriga telefoner. I slutet av dagen kommer alla deltagare ha gjort minst ett kort filmat inslag. Just nu finns den platsförlagda kursen endast tillgänglig som företagsanpassat upplägg.

Efter kursslut kommer alla deltagare kunna ställa frågor och få tips under en fyraveckors-period genom en kurssida.

Investering

Grundkurs online

3490 kr (exkl. 25% moms) /deltagare

Företagsanpassad kurs online

Från 11 500 kr (exkl. 25% moms)

Företagsanpassad kurs platsförlagd

Från 11 500 kr + kostnader för resa och lokal (exkl. 25% moms)

Kursledare

Kursledare

Kursledare för Filma.nu är Tåve Jernmark. Hon har arbetat med journalistiskt arbete i flera år och är legitimerad gymnasielärare. Det är just kombinationen av många års erfarenhet av kommunikation och pedagogik som gör att hon kan förmedla ett förståeligt ämne som videoredigering på ett enkelt sätt.

Några av kursdeltagarna beskriver henne som kursledare så här:

"Pedagogisk och kunnig."

"Tåve är en jätteduktig pedagog med positiv energi."

"Entusiasmerande och positiv, bra pedagog!"

"Utmärkt. Engagerad. Kunnig. Lugn. Bra närvaro under grupparbetet andra tillfället. Väldigt duktig!"

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Filma med mobilen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 13 recensioner.

Kursdeltagare
Informativt, redigt och bra om hur man gör i praktiken vid filmning med mobilen. Även om det var kort tid så upplevda jag att vi hann gå igenom otroligt mycket, bra upplägg. Kursledaren var kunnig, påläst och hjälpsam.
Kursdeltagare
En konkret, pedagogisk och klockren föreläsning för Zoom. Tåve är kompetent, pedagogisk och kursen hade en fin struktur
Kursdeltagare
Först och främst, en väldigt engagerande och positiv kursledare som kom med tydliga och enkla tips. Bra material inför och under själva kursen. Instruktionerna om hur man arbetar i Adobe Rush och iMovie hade gärna fått komma dagarna efter första kursmomentet som en hjälp på traven i jobbet med inslaget.

Filma.nu

Vill du göra korta informationsfilmer eller nyhetsinslag med mobilen? Under två halvdagar med teori och praktik får du lära dig vad som krävs av ljud, ljus och bildkomposition för ett proffsigt slutresultat. I kursen ingår dessutom handledning på distans i...


Läs mer om Filma.nu och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Filma.nu

Kronhusgatan 2F
411 13 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 15 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Filma med mobilen från Filma.nu, fyll i dina uppgifter: