Visa utbildning.se som: Mobil

Lön III – fördjupningskurs

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
2+3 dagar
21 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-06-03 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-06-03  
21 900 SEK
2019-08-19  
21 900 SEK
2019-11-07  
21 900 SEK
Distans
2019-06-03  
21 900 SEK
2019-08-19  
21 900 SEK
2019-11-07  
21 900 SEK

Kursbeskrivning

Lön III är den sista och avslutande kursen i vårt kompetensprogram för löneadministratörer. I denna kurs fokuserar vi på specifika områden som har särskild aktualitet: Löneväxling, Excel och Kommunikation. Efter kursen kan välja att tentera för att uppnå FEI:s Lönecertifikat.

Om kursen

Kursen behandlar tre områden: Löneväxling, Excel och Kommunikation.Löneväxling innebär att en anställd avstår från en viss del av sin lön mot någonting annat. Det kan gälla exempelvis en pensionsförsäkring, kompetensutveckling eller hushållsnära tjänster. Kursen tar bl a upp hur löneväxling behandlas kostnadsneutralt för arbetsgivaren och vad skattekonsekvenserna blir.Excel är programmet med obegränsade möjligheter. Du får här god insikt i Excels användningsområden samt praktiska exempel på hur du kan förenkla och rationalisera det dagliga lönearbetet.I avsnittet kommunikation tränas du i att hantera olika känsliga situationer som kan uppstå i löneadministratörsrollen. Samtal, sekretess och integritet är nyckelområden.

För vem?

Kursen vänder sig i första hand till dig som har gått, eller har kunskaper motsvarande Lön I och II. Kursen passar också dig som är erfaren löneadministratör och har förvärvat motsvarande kunskaper praktiskt.

Kursinnehåll

  • Löneväxling- Kvittning av lön- Utmätning
  • Excel- Formler och en förståelse för hur Excel tänker- Arbeta med flera blad; 3D-formler mellan blad (Rikskuponger, traktamenten)- Statistikfunktioner; villkorsfunktionen OM- Export från Hogia till Excel; Pivottabell
  • Kommunikation- Sekretess och integritet- Hantering av känslig information- Kommunikationsstilar- Att bemöta människor i olika situationer- Att hantera reaktioner i samtal- Att hantera anställda i känsliga situationer- Stöd och support till chefer inför lönesamtal

Efter kursen

Kommer du känna dig trygg inte bara inom de tekniska delarna av löneadministrationen utan även kunna hantera andra typer av situationer som uppkommer i arbetet. Du har kunskaper som du har nytta av i en kvalificerad lönebefattning i ett företag eller annan verksamhet med anställda.

Metod

Systematiska genomgångar för hela klassen där respektive avsnitt förklaras. Frågor uppmuntras. Därefter följer alltid praktiska övningar, främst individuellt, både manuella och datorbaserade. Kursledaren svarar på frågor och hjälper till under övningarna. Gemensamma avstämningar för att säkerställa att alla deltagare har förstått.

Video

Investering

21 900 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt kaffe. På intensivkurserna ingår också lunch.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lön III – fördjupningskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt öppna utbud spänner från grundläggande kurser till akademiska utbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEI FLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lön III – fördjupningskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 92 recensioner
Alla recensioner för arrangören