Visa utbildning.se som: Mobil

Investeringsbedömning och finansiell styrning, 7,5 hp

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
7 veckor: 2 dagar + 5 kvällar
26 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-16 09:00 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Onlineutbildning, Uppdragsutbildning
Kommande starter
Distans
26 900 SEK
2021-09-16

Göteborg
26 900 SEK
2021-09-16

Malmö
26 900 SEK
2021-09-16

Stockholm
26 900 SEK
2021-09-16

Kursbeskrivning

Kursen syftar till att presentera teoretisk och praktisk kunskap om investeringsbedömning
och finansiell styrning. Centrala begrepp som berör området investeringsbedömning och finansiering står i fokus tillsammans med kunskap om hur företag kan finansiera sin verksamhet.

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Kursinnehåll

Kursinnehåll

Kursen syftar till att presentera teoretisk och praktisk kunskap om investeringsbedömning och finansiell styrning.

Efter kursen

Efter avklarad kurs ska studenten kunna:

Kunskap och förståelse:
1. förklara innebörden av centrala begrepp som berör området investeringsbedömning och finansiering
2. ha kunskap om hur företag kan finansiera sin verksamhet

Färdighet och förmåga:
3. självständigt kunna söka och samla empiriska data samt värdera olika modeller för bedömning av investeringsprojekts lönsamhet och företags kapitalbehov
4. tillämpa olika modeller för bedömning av investeringsprojekts lönsamhet och företags kapitalbehov

Värderingsförmåga och förhållningssätt:
5. visa en väl utvecklad förmåga att självständigt och med kritiskt förhållningssätt kunna tolka och diskutera information inom ramen för ämnesområdet och använda denna för att kunna fatta ekonomiska beslut

Poäng

7,5 högskolepoäng (ECTS)

Genomförande

Kursen ges med FEIFLEX. FEIFLEX innebär att lektionerna genomförs i klassrum samtidigt som de direktsänds. Vid kursens heldagsseminarier kan du välja om du vill närvara på plats i FEI:s lokaler alternativt på distans. Vid de kortare veckovisa webinarierna rekommenderar vi alltid medverkan på distans. Oberoende av vilken närvaro du väljer gäller att du ska medverka aktivt. Du kan dessutom se lektionerna i efterhand, hur många gånger du vill.

Litteraturinläsning och arbetsuppgifter görs också på distans. Kursen avslutas med ytterligare en heldag. Tekniken är modern, flexibel och lättillgänglig, du har stora möjligheter att välja när och var du ska studera. En studieform som är effektiv och attraktiv; både för dig och din arbetsgivare.

Video

Upplägg

Omfattning

2 dagar och 5 kvällar under cirka 7 veckor på plats eller på distans via FEIFLEX. Tillfällena inkluderar seminarier, webinarier, handledarstöd och andra aktiviteter online. Klicka på nästa kurstillfälle för att se schema med datum.

Examination

Kursen examineras genom:

  • en skriftlig salstentamen
  • en skriftlig inlämningsuppgift som redovisas muntligen vid seminarium. Uppgiften görs i grupp

Högskolepoäng

Godkänt resultat i respektive delkurs ger akademiska högskolepoäng från Högskolan Väst. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng (hp).

Intyg

Samtliga deltagare som uppfyller närvarokravet på minst 70 % erhåller FEI:s studieintyg med kursbeskrivning. Deltagare får också kursintyg från Högskolan Väst.

Avgift

26 900 kr exkl. moms. Kursavgiften måste betalas av arbetsgivaren. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial, ordinarie tentamina i Stockholm, samt lunch och kaffe i samband med lektioner på FEI. Kursavgiften faktureras före kursstart. Betalningsvillkor 30 dagar.

Allmänna villkor

Kursen är ett samarbete mellan FEI och Högskolan Väst. Företaget som anmäler deltagare till kursen ingår ett avtal angående uppdragsutbildning. Vid anmälan kommer beställaren ombes att bekräfta villkoren.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Investeringsbedömning och finansiell styrning, 7,5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEIFLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka inte...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Investeringsbedömning och finansiell styrning, 7,5 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Investeringsbedömning och finansiell styrning, 7,5 hp från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar