Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

Företagsekonom CFEI 60 hp

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
1 år
120 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-11 - Distans
Distans, Stockholm
Kommande starter
Distans
120 000 SEK
2020-11-11

Distans
120 000 SEK
2020-11-11

Stockholm
120 000 SEK
2021-02-11

Stockholm
120 000 SEK
2021-02-11

Kursbeskrivning

En akademisk generalistutbildning som ger 60 högskolepoäng och omfattar cirka 1 års studier parallellt med arbetet. Du får breda kunskaper i företagsekonomi inklusive marknadsföring, redovisning, ekonomistyrning och ledarskap samt även juridik och nationalekonomi. Tvådagarsseminarier ges i Stockholm/online var sjunde vecka som knyts ihop med webinarier och annan digital kommunikation via FEIFLEX.

Kursinnehåll

Om utbildningen

Företagsekonom CFEI 60 hp ger konkreta verktyg inom företagsekonomi, juridik och ledarskap. Du får en bra praktisk kunskapsbas, kalla det affärsmannaskap eller Business Management, om du vill! Utbildningen kan läsas fristående eller utgöra grunden för fortsatta studier.

För vem?

Denna basutbildning vänder sig till en bred målgrupp. Deltagarna har gemensamt att deras roll kräver en bättre förståelse för ekonomiska begrepp, samband och tänkande. Det kan röra sig om specialister, chefer eller egenföretagare som vill höja sin kompetens.

Allmänt om förkunskaper

Utbildningarna vänder sig till en målgrupp som har arbetslivserfarenhet. Vi rekommenderar arbetsgivare att nominera medarbetare med minimum fem års erfarenhet (i praktiken har de flesta deltagare betydligt längre erfarenhet, genomsnittsåldern är 34 år).

Utbildningsbakgrunden kan variera, den viktigaste egenskapen är att deltagaren har kapaciteten att bidra med erfarenheter och input i utbildningen och, förstås, att klara studier på högskolenivå. Vi rekommenderar allmän behörighet för högskolestudier, dvs. avslutad gymnasieskola, men utbildningarna är även relevanta för den som har tidigare akademiska studier på meritlistan.

Modernt och flexibelt studieupplägg

Studiernas utformning utgår från att du har ett krävande arbete och att du också har ett liv utanför arbetet! Lektioner på FEI ges i tvådagarspass var sjunde vecka. Mellan passen läser du in litteratur och studerar online. Tekniken är modern och flexibel, du har stora möjligheter att välja när och var du ska studera. Sammantaget får du lika mycket kontakttid med lärare, handledare och medstudenter som i en traditionell utbildning! Utbildningen omfattar två terminers studier.

Innehåll som du har nytta av

Företagsekonom CFEI ger en verktygslåda i företagsekonomi! Kursen innefattar delkurser inom de flesta av företagsekonomins huvudgrenar, samt projektstyrning och en omfattande juridikkurs.

De bästa lärarna

Vi har handplockat de bästa lärarna, dels från näringslivet, dels den akademiska världen. Det ger en bra mix och säkerställer att du får kunskaper som är både praktiskt relevanta och har en förankring i de senaste rönen inom forskning.

Avgiften uppdelad på två terminer

I utbildningen binder sig arbetsgivaren för 30 hp i taget och avgiften delas upp och faktureras i två delar. I avgiften ingår all undervisning och handledning, litteratur och studiematerial, kaffe och luncher i samband med undervisningen.

Examen från FEI

FEI är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och vi har ett grundmurat gott rykte i näringslivet. Vi är kända för att lära ut handfast kunskap som direkt kan användas i arbetet. Många av våra alumni återfinns på ledande befattningar i företag och organisationer, i Sverige och utomlands. Med en CFEI – examen står du väl rustad i din fortsatta karriär.

Högskolepoäng och möjlighet till fortsatta studier

Företagsekonom CFEI har den unika fördelen att du också får 60 högskolepoäng. Det är en kvalitetsstämpel och ett viktigt bevis för både medarbetare och arbetsgivare att kursinnehåll och genomförande uppfyller akademiska kriterier och krav. Det öppnar också möjligheter till fortsatta studier. Du kan fortsätta dina studier på FEI till antingen Marknadsekonom DFEI 120 hp eller Redovisningsekonom DFEI 120 hp.

Video

Upplägg

Omfattning

Två terminers studier parallellt med arbetet, ett år. Lektioner på FEI ges i tvådagarspass var sjunde vecka. Mellan passen läser du in litteratur och studerar online. Se detaljerat schema genom att klicka på Schemaknappen nedan.

Tentamen

Varje delkurs har ett eller flera examinationsmoment, t ex:

  • Skriftlig tentamen som sker i Stockholm eller, om möjligt, på annan ort efter överenskommelse med FEI (särskild avgift kan utgå om tentamen sker på annan ort)
  • Inlämningsuppgift, enskilt eller i grupp
  • Muntlig presentation

Intyg och betyg

Deltagare som uppnår godkänt resultat erhåller betyg och kursintyg från Högskolan Väst.

Certifikat

Godkänt resultat i samtliga delkurser leder till Certfikat från FEI med examensbeteckningen Företagsekonom CFEI.

Högskolepoäng

Godkänt resultat i respektive delkurs ger akademiska högskolepoäng från Högskolan Väst. Kurserna omfattar 7,5 respektive 15 högskolepoäng. Godkänt resultat i samtliga delkurser ger sammanlagt 60 högskolepoäng.

Avgift

Kursavgiften 120 000 kr exkl. moms faktureras med 50 % per block. Kursavgiften måste betalas av arbetsgivaren. Arbetsgivaren måste vara juridisk person (således kan inte enskild firma ingå uppdragsavtal). I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial, ordinarie tentamina i Stockholm, samt lunch och kaffe vid seminarier på FEI.

Driver du eget företag i bolagsform? Delbetala med FEI Studielån från 2 051 kr/mån.

Antagningskrav

Vi välkomnar anmälningar från motiverade medarbetare som har arbetsgivarens stöd och backning. Vi rekommenderar att du har minst fem års arbetslivserfarenhet, helst längre. Din utbildningsbakgrund kan variera, det viktiga är att du har kapacitet att klara av studierna. Vi rekommenderar att du har allmän behörighet för högskolestudier, dvs. avslutad gymnasieskola men Företagsekonom CFEI är även relevant för dig som har tidigare akademiska studier på meritlistan.

Uppdragsavtal

Kursen är ett samarbete mellan FEI och Högskolan Väst. Företaget som anmäler deltagare till kursen ingår ett avtal angående uppdragsutbildning.  Vid anmälan kommer beställaren ombes att bekräfta villkoren.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Företagsekonom CFEI 60 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEIFLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka inte...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Företagsekonom CFEI 60 hp från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Företagsekonom CFEI 60 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar