Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
14 veckor
53 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-11 - Distans
Alicante, Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Alicante
2019-09-11  
53 800 SEK
2020-02-14  
53 800 SEK
Göteborg
2019-09-11  
53 800 SEK
2020-02-14  
53 800 SEK
Malmö
2019-09-11  
53 800 SEK
2020-02-14  
53 800 SEK

Kursbeskrivning

Kursen syftar till att ge en översikt över fastighetsrätten och liknande rättigheter med fokus på de normer d.v.s. lagar och sedvänjor, som reglerar parternas relationer inbördes, med samhället, med organisationer och med enskilda individer. Kursen omfattar cirka 14 veckors studier parallellt med arbetet. Kursen kan läsas i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante eller online via FEI FLEX – gå kursen oberoende av var du befinner dig.

Översikt

För vem?

Den här kursen är utformad efter Fastighetsmäklarinspektionens teoretiska kunskapskrav för att ha möjligheten att bli registrerad som fastighetsmäklare avseende avsnittet 2. Fastighetsrätt. Kursen är således lämplig för dig som behöver komplettera tidigare studier med just dessa kunskaper.

Kursinnehåll

Kursen syftar till att ge en översikt över fastighetsrätten och liknande rättigheter. Fokus ligger på de normer och sedvänjor dvs. de lagar och sedvänjor, som reglerar parternas relationer inbördes, med samhället, organisationer och enskilda individer.

Huvudpunkterna är:

  • Allmän fastighetsrätt
  • Bostadsrätt inklusive lag om ekonomiska föreningar och lag om rätt till fastighetsförvärv för ombildning till bostadsrätt eller kooperativ hyresrätt
  • Speciell fastighetsrätt
  • Servitut och nyttjanderätt
  • Orientering i entreprenadrätt

Efter kursen

Deltagaren ska efter genomgången kurs ha kunskap och förståelse att kunna redogöra för de lagar och avtal som påverkar fastigheter och övrig liknande egendom samt hur lagar och avtal påverkar överlåtelseformer.Att kunna bearbeta och föreslå lösningar på fastighetsjuridiska och liknande egendoms problem är ytterligare moment som deltagaren ska förstå. Man ska också kunna analysera juridiska dokument som kan förekomma. och redogöra för faktorer som som kan förebygga och lösa juridiska tvister. Slutligen ska deltagaren efter genomgången kurs också förstå när ett problem kräver juridisk expertis eller när man själv kan lösa ett problem.

När det gäller färdighet och förmåga ska deltagaren efter kursen ha förmågan att plocka ut de väsentliga delarna i ett juridiskt problem inom området.

Poäng

15 högskolepoäng (ETCS)

Genomförande

Kursen genomförs över 14 veckor enligt  FEI FLEX. Kursen inleds med en heldag; du kan välja att närvara på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante eller medverka i realtid på distans. Därefter följer cirka 14 veckors distansstudier som knyts ihop med schemalagda, veckovisa webinarier som du kan följa i realtid och/eller i efterhand. Mitt i perioden är det också två heldagsseminarier. Litteraturinläsning och arbetsuppgifter görs också på egen hand. Kursen avslutas med ytterligare en heldag (i FEIs lokaler eller på distans). Tekniken är modern, flexibel och lättillgänglig, du har stora möjligheter att välja när och var du ska studera. Du är alltid digitalt närvarande på lektionen och kan kommunicera med lärare och studiekamrater. FEI FLEX är en studieform som är effektiv och attraktiv; både för dig och din arbetsgivare.

Förkunskaper / Behörighetskrav

  • Juridisk översiktskurs, 15 hp eller motsvarande

 

Video

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fastighetsrätt, 15 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt öppna utbud spänner från grundläggande kurser till akademiska utbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEI FLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fastighetsrätt, 15 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 92 recensioner.
Alla recensioner för arrangören