Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
2 år
224 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-26 09:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans, Göteborg, Malmö

Kursbeskrivning

Ekonomichefsprogrammet är en välkänd yrkesutbildning med tradition. Den har erbjudits av FEI sedan 1944! Du får kvalificerade kunskaper – de flesta som har genomgått programmet har nu ledande ekonomibefattningar. Det fulla Ekonomichefsprogrammet omfattar 18 delkurser inklusive examensarbete över cirka 2 år. Studierna ges i Stockholm och med FEIFLEX – det innebär valfrihet när och var du vill studera!

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Kursinnehåll

Utbildningen är flexibel och på hög nivå för dig som arbetar som, eller vill bli:

  • Ekonomichef: kurs 1-18 (beskrivs på denna sida)

  • Redovisningsansvarig: kurs 1-8

  • Controller: kurs 1-9 + 18

Beskrivning

FEI:s Diplomprogram är en specialiserad utbildning på högskolenivå; en ”komprimerad universitetsexamen”. Med det menar vi att utbildningen ger gedigna kunskaper i de kärnämnen som ingår i en civilekonomutbildning; ämnen som nationalekonomi, juridik, externredovisning, beskattningsrätt, ekonomistyrning och ledarskap. Det vill säga de områden som du har nytta av i ditt arbete som ekonom. Litteraturen är i stora delar identisk med den som används på motsvarande kurser på universitet och högskolor. Däremot är undervisningen och angreppssättet annorlunda. Deltagarna har i genomsnitt över tio års erfarenhet av ekonomiarbete. Det betyder att undervisningen är praktiskt upplagd med många exempel från verkligheten.

Lämplig bakgrund

Lämplig teoretiska förkunskaper är ekonomiskt gymnasium och praktisk yrkeserfarenhet från redovisningsområdet. Stor vikt läggs även vid dina personliga egenskaper som motivation och målinriktning.

Välj omfattning

Ekonomichefsprogrammet betyder flexibilitet. Det består av en serie delkurser där du själv har möjlighet att bestämma omfattning och inriktning med utgångspunkt i din yrkesroll och karriär. På denna sida beskrivs hela det tvååriga programmet, ett omfattande kompetenspaket för yrkesverksamma ekonomer.

Genomförande

Utbildningen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt kurstillfälle kan välja om du vill:

  • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater.

eller

  • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.

Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!

Ekonomichef

Kurs 1-18. Cirka 24 månader.

För dig som har, eller satsar på, ett totalansvar för företagets ekonomifunktion med ambitionen att bidra till företagets strategiska utveckling, rekommenderar vi att du går samtliga moduler som ingår i Ekonomichefsprogrammet. Detta är branschens mest gedigna kompetenspaket.

Utöver ytterligare fördjupning inom ekonomiområdet får du bland annat utveckla dina färdigheter som chef och ledare. Ekonomiavdelningens arbete är i mångt och mycket ett utpräglat lagarbete. Alla medarbetare måste dra åt samma håll för att producera relevanta och korrekta rapporter och bokslut. Arbetet sker ofta under stark tidspress. Ekonomichefens förmåga att leda och entusiasmera personal är därför mycket viktig.

I det avslutande examensarbetet väljer du ett ämne inom något av utbildningens huvudmoment.

Video

Upplägg

Avgift

Omfattning cirka 2 års studier. Avgift: 224 600 kr exkl. moms. Avgiften delas upp i fyra delar och faktureras halvårsvis.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 3 839 kr/mån.

Avgiften delas upp och faktureras halvårsvis. I avgiften ingår kostnaden för litteratur och annat kursmaterial samt lunch & kaffe.

Vad leder utbildningen till?

Programmet leder till FEI:s examen Diplomerad Ekonom – Ekonomichefsprogrammet med tydlig angivelse vilken variant och vilka delkurser du har valt att genomgå. Engelsk examensbeteckning är Diploma in Accounting & Financial Management.

Tentamen

Varje delkurs avslutas med examination; antingen genom tentamen och/eller inlämningsuppgift eller muntlig presentation. På examensbeviset anges vilket betyg som erhållits i respektive delkurs. Den akademiska betygsskalan tillämpas, det vill säga Underkänd, Godkänd respektive Väl godkänd. För examen krävs minst godkänt betyg på samtliga delkurser. Närvarokravet är minst 70% på samtliga delkurser.

Antagningskrav

Lämplig teoretisk bakgrund är ekonomiskt gymnasium och/eller praktisk yrkeserfarenhet från redovisnings- och/eller ekonomistyrningsområdet. De flesta deltagare har 5-10 års eller mer yrkeserfarenhet. Stor vikt läggs även vid dina personliga egenskaper som motivation och målinriktning.

Stockholm & FEIFLEX

Ekonomichefsprogrammet ges på plats i Stockholm samt med FEIFLEX distansstudier (undantag kurs 17. Ledarskap för ekonomichefer som endast genomförs i Stockholm).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEIFLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka inte...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar