Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomichefsprogrammet - Controller

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
13 månader
154 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-05-02 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-05-02  
154 600 SEK
Distans
2019-05-02  
154 600 SEK

Kursbeskrivning

FEI:s Ekonomichefsprogram ger kvalificerade kunskaper - de flesta som har genomgått programmet har nu ledande ekonomibefattningar. Utbildningen omfattar flera etapper. Den andra - som beskrivs här - vänder sig till dig som vill bli controller eller ha en ekonomichefsroll som innefattar ansvar för intern ekonomisk styrning. Utbildningen är flexibel och på hög nivå för dig som arbetar som, eller vill bli:
  • Controller: kurs 1-9 + 18 (beskrivs på denna sida)

  • Redovisningsansvarig: kurs 1-8

  • Ekonomichef: kurs 1-18

Beskrivning

Ekonomichefsprogrammet är en specialiserad utbildning på högskolenivå; en ”komprimerad universitetsexamen”. Med det menar vi att utbildningen ger gedigna kunskaper i de kärnämnen som ingår i en civilekonomutbildning; ämnen som nationalekonomi, juridik, externredovisning, beskattningsrätt, ekonomistyrning och ledarskap. Det vill säga de områden som du har nytta av i ditt arbete som ekonom. Litteraturen är i stora delar identisk med den som används på motsvarande kurser på universitet och högskolor. Däremot är undervisningen och angreppssättet annorlunda. Deltagarna har i genomsnitt över tio års erfarenhet av ekonomiarbete. Det betyder att undervisningen är praktiskt upplagd med många exempel från verkligheten.

Lämplig bakgrund

Lämplig teoretiska förkunskaper är ekonomiskt gymnasium och praktisk yrkeserfarenhet från redovisningsområdet. Stor vikt läggs även vid dina personliga egenskaper som motivation och målinriktning.

Välj omfattning

Ekonomichefsprogrammet betyder flexibilitet. Den består av en serie delkurser där du själv har möjlighet att bestämma omfattning och inriktning med utgångspunkt i din yrkesroll och karriär. Här beskrivs inriktningen Controller. Den kallas som en fristående utbildning eller som en etapp i din fortsatta kompetensutveckling. Under studitiden kan du i lugn och ro bestämma om du vill fortsätta med Ekonomichefsdelen.

Stockholm och FEI FLEX

Ekonomichefsprogrammet ges i Stockholm och via FEI FLEX – vår modell för moderna onlinestudier. Du kan vid varje enskilt tillfälle välja om du vill vara på plats i klassrummet i Stockholm eller medverka aktivt på distans.

Controller

Kurs 1-9 + 18. Cirka 16 månader.

Denna inriktning vänder sig till dig som har, eller siktar på, en roll som controller, det vill säga med ansvar för den interna ekonomiska styrningen i företaget. I det avslutande examensarbetet görs en fördjupning inom ekonomistyrningsområdet under ledning av kvalificerade handledare.EKONOMICHEFDAGAR1. Företagsekonomi för ekonomerOnline2. Affärsjuridik för ekonomer2 + 3 + 23. Årsredovisning enligt K22 + 24. Analysera företag35. Koncernredovisning I - i enlighet med K336. Företagsbeskattning I - introduktion2 + 3 +37. Ekonomistyrning I - praktisk ekonomistyrning2 + 38. Ekonomistyrning II - fördjupning2 + 39. Ekonomistyrning III - nya styrmodeller318. Examensarbete3 mån

Video

Investering

154 600 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt kaffe. På intensivkurserna ingår också lunch.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomichefsprogrammet - Controller, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt öppna utbud spänner från grundläggande kurser till akademiska utbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEI FLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ekonomichefsprogrammet - Controller!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 92 recensioner
Alla recensioner för arrangören