Visa utbildning.se som: Mobil

Certifikat Projektledning

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
1 dag/vecka - 6 veckor
31 275 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-06 09:00 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
31 275 SEK
2021-10-06

Göteborg
31 275 SEK
2021-10-06

Malmö
31 275 SEK
2021-10-06

Stockholm
31 275 SEK
2021-10-06

Video

Kursbeskrivning

Om kursen

Projekt är en arbetsform som passar tidsbegränsade uppdrag som genomförs av tillfälligt sammansatta projektgrupper eller permanenta team. Kursen Certifikat projektledning bygger på ”best practise” inom internationell projektmetodik och agila metoder.

Du lär dig analysera, planera och leda genomförandet av projekt med tydlig koppling till strategiska verksamhetsmål och kundbehov. Grundläggande praktiskt tillämpbart ledarskapsmetoder och gruppdynamik ingår i kursen liksom ett projektarbete.

För vem?

Kursen vänder sig till dig som är på väg in i en projektledande funktion eller vill komplettera din kompetens inom projektledning. Kursen är också lämplig för chefer som har rollen projektbeställare och alla som ingår i styrgrupper.

IPMA-certifiering

Kursen stödjer internationella standarder från PMI, IPMA och ISO och är utmärkt för den som vill förbereda sig inför en certifiering.

Kursinnehåll

 • Projekt som arbetsform
 • Projektprocessen – faser, beslutspunkter och styrdokument
 • Roller i projekt
 • Projektets syfte och mål
 • Analysera, planera och genomföra projekt
 • Kartlägga och hantera intressenter
 • Riskanalys och ändringshantering
 • Budgetering och resursplanering
 • Gruppdynamik och ledarskap
 • Feedback och konflikthantering
 • Kommunikation och möten
 • Förutsättningar för att skapa team
 • Agil projektledning
 • Presentation av projektet

Litteratur

Projektledning (upplaga 7) och övningsbok (upplaga 4) av Bo Tonnquist som också är en av kursledarna.

Projektarbete

Under kursen genomförs ett projektarbete med syfte att praktisk tillämpa hur man planerar ett projekt.

Efter kursen

Efter kursens slut ska du kunna initiera, starta, leda både interna förändringsprojekt och kundprojekt. Du ska även förstå projektprocessen och vara väl förtrogen med de eventuella fallgropar som kan uppkomma på vägen. Du ska kunna identifiera utvecklingsfaserna i en projektgrupp och hur man tar vara på de olika personligheter som finns inom en grupp. Slutligen ska du också ha fått med dig en ökad självinsikt.

Informationsmöte

Vill du veta mer om kursen? På våra informationsmöten berättar vi om innehållet, hur upplägget fungerar och vilka möjligheter till finansiering som finns.
Anmälan görs här.

FEI FLEX

FEIFLEX är vårt unika hybridkoncept som ger total frihet. Med FEIFLEX kombineras det bästa av traditionell klassrumsundervisning och distansstudier. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera; på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan. FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifikat Projektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEIFLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka inte...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifikat Projektledning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifikat Projektledning från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter: