Visa utbildning.se som: Mobil

Certifikat Personaladministration

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
6 dagar
28 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-04-09 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-04-09  
28 900 SEK
2019-09-23  
28 900 SEK
2019-11-11  
28 900 SEK
Distans
2019-04-09  
28 900 SEK
2019-09-23  
28 900 SEK
2019-11-11  
28 900 SEK

Kursbeskrivning

FEI:s Certifikat i Personaladministration är en introduktionsutbildning för dig som arbetar eller planerar att arbeta med personalfrågor i organisationen. Den är lämplig för nyblivna medarbetare på personalavdelningen eller medarbetare som saknar formell utbildning i personaladministration. Utbildningen fungerar också utmärkt för chefer med personalansvar. Certifikat Personaladministration ger dig kunskap och verktyg för att du ska kunna hantera de dagliga personaladministrativa frågorna i organisationen. Det handlar om att förstå HR-/personalfunktonens roll, att lära sig de viktigaste begreppen, att analysera den egna rollen på avdelningen och att genomföra praktiska lösningar. Utbildningen ger också konkret förståelse för det arbetsrättsliga systemet och hur du kan tillämpa relevanta lagar och avtal. Vidare får deltagarna lära sig både företags- och personalekonomiska grunder och att kunna använda ekonomiska modeller i det praktiska personaladministrativa arbetet .

Fokus på tekniker och metoder

Du får en helhetssyn på det personaladministrativa området. I kursen ingår teoriavsnitt, men fokus ligger på tillämpning av tekniker och metoder. Du lär dig genom verklighetstrogna praktikfall och genom att relatera till din arbetssituation.

Utformning för yrkesverksamma

Certifikat i Personaladministration är utformad för att passa dig som har ett krävande heltidsarbete. Du kan välja att läsa kursen på två sätt:
 • en kväll i veckan under tolv veckor.
 • dagtid i två tredagarsmoduler, totalt sex dagar.
Mellan passen/blocken läser du litteratur och bedriver självstudier.

Kursinnehåll

 • Introduktion till personalarbete och rekrytering

  En introduktion till personalarbete ur både ett företags- och samhällsperspektiv. Det inkluderar definitioner av begrepp och roller på en personalavdelning. Avsnittet omfattar även rekrytering som är en viktig utgångspunkt i organisationens kompetensförsörjning.
 • Medarbetarutveckling

  Medarbetarna är företagets viktigaste resurs. Delkursen ger en introduktion till utvecklingssamtal, lönesamtal och kompetensutveckling.
 • Ekonomi för personaladministratörer

  I detta moment får du en introduktion till ämnet företagsekonomi och hur det tillämpas i HR-funktionen. Du får lära dig ekonomiska samband och termer och lära dig känna igen och förstå en årsredovisning. I momentet ingår också en introduktion till personalekonomiska beräkningar.
 • Människokunskap

  Grunden i friska företag är ledare med en god självinsikt/kännedom. I detta moment tar vi upp hur människor fungerar och våra olikheter. Vi kommer att arbeta med din profil samt ge dig verktyg för en bättre förståelse och kommunikation.
 • Introduktion till arbetsrätten

  Du får en översikt av det arbetsrättsliga området och lär dig lösa juridiska problem genom exempel och övningar. Moment inkluderar arbetsledningsrättens grunder och arbetsskyldighetens omfattning.
 • Etik och mångfald

  Detta avsnitt tar upp etiska frågeställningar och dilemman som uppstår i alla organisationer. Vidare behandlas mångfaldsfrågor; för att lyckas i morgondagens konkurrens om kunder och medarbetare måste mångfald - människors olika bakgrunder och tankesätt - välkomnas i organisationen.

Efter kursen ska du:

 • förstå HR-/Personalfunktionens roll i företaget
 • kunna analysera den egna personaladministrativa rollen
 • ha kännedom om centrala begrepp
 • förstå teorier, metoder och modeller inom de viktigaste delmomenten
 • förstå arbetsrättens viktigaste moment
 • ha insikt i ekonomiskt tänkande inom personalområdet

Bygg på med fortsatta studier

Certifikat i Personaladministration kan ses som en fristående utbildning, men den kan också utgöra ett första steg i din karriärutveckling. Efter utbildningen kan du fortsätta med Diplomerad Personalvetare - HR-chefsutbildningen.

Video

Investering

28 900 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt kaffe. På intensivkurserna ingår också lunch.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifikat Personaladministration, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt öppna utbud spänner från grundläggande kurser till akademiska utbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEI FLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Certifikat Personaladministration
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 92 recensioner
Alla recensioner för arrangören