Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
1 dag/vecka - 8 veckor
43 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-08-24 09:00 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
43 900 SEK
2021-08-24

Göteborg
43 900 SEK
2021-08-24

Malmö
43 900 SEK
2021-08-24

Stockholm
43 900 SEK
2021-08-24

Video

Kursbeskrivning

Om kursen

Certifikat HR ger dig kunskap och verktyg för att du ska kunna hantera de dagliga HR/personalfrågorna i organisationen. Det handlar om att förstå HR-funktionens roll, den affärsnytta den skapar och att lära sig de viktigaste begreppen. Utbildningen baseras på och ger dig kunskaper om olika teorier och modeller utifrån forskning, och hur de ska tillämpas praktiskt. Utbildningen ger också konkreta kunskaper i olika HR-processer, kompetensbaserad rekrytering, det arbetsrättsliga systemet och hur du kan tillämpa relevanta lagar och avtal. Vidare lär du dig de viktigaste teorierna för att bedriva ett framgångsrikt och hållbart ledarskap och medarbetarskap, hur du arbetar med personalekonomi och det viktigaste inom arbetsmiljö. Du får också en inblick i löne- och lönerevisionsprocessen.

Fokus på tekniker och metoder

Du får en helhetssyn på hur personalarbetet bedrivs i organisationen. I kursen ingår teoriavsnitt, men fokus ligger på tillämpning av tekniker och metoder. Inlärningen förstärks via verklighetstrogna praktikfall/case under utbildningens gång, och genom att relatera till din arbetssituation.

Utformning för yrkesverksamma

Certifikat HR är utformad för att passa dig som har ett krävande heltidsarbete. Mellan passen/blocken läser du litteratur och bedriver självstudier.

Efter kursen ska du:

 • ha kännedom om centrala begrepp inom HR/personalområdet
 • förstå teorier, perspektiv, metoder och modeller inom HR Management
 • förstå HR-/personalfunktionens roll i företaget/organisationen
 • förstå vilken affärsnytta HR skapar
 • ha kunskap om olika HR-processer
 • ha kunskap i kompetensbaserad rekrytering
 • förstå arbetsrättens grunder och kunna de vanligaste lagarna för arbetsgivaren
 • förstå ledarskapets och medarbetarskapets betydelse för en hållbar och framgångsrik organisation
 • ha en förståelse för löne- och lönerevisionsprocessen
 • förstå och kunna använda personalekonomiska beräkningar
 • förstå grundläggande arbetsmiljö och de krav som arbetsmiljölagen och dess föreskrifter ställer på organisation, chefer och medarbetare

Bygg på med fortsatta studier

Certifikat HR kan ses som en fristående utbildning, men den kan också utgöra ett första steg i din karriärutveckling. Efter utbildningen kan du fortsätta med Diplomerad Personalvetare – HR-chefsutbildningen.

FEI FLEX

FEIFLEX är vårt unika hybridkoncept som ger total frihet. Med FEIFLEX kombineras det bästa av traditionell klassrumsundervisning och distansstudier. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera; på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan. FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifikat HR, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEIFLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka inte...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifikat HR!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifikat HR från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter: