Visa utbildning.se som: Mobil

Allmän företagsekonomisk kurs – ekonomi för icke-ekonomer

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
1 förmiddag/vecka under cirka 9 månader
54 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-03-30 09:00 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
54 900 SEK
2021-03-30

Göteborg
54 900 SEK
2021-03-30

Malmö
54 900 SEK
2021-03-30

Stockholm
54 900 SEK
2021-03-30

Kursbeskrivning

Inga förkunskaper i ekonomi nödvändiga! FEI:s klassiska generalistutbildning ger dig alla verktyg som du behöver. Utbildningen omfattar 6 delkurser inom företagsekonomins olika delar. Ett förmiddagspass i veckan under cirka 9 månader. Lektioner ges på plats i FEI:s lokaler och via FEIFLEX distansstudier. Utbildningen riktar sig till dig som inte har ekonomi som huvudsaklig arbetsuppgift men har behov av att förstå och agera utifrån ekonomisk information.

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Kursinnehåll

Om kursen

Kunskaper i företagsekonomi är relevanta för allt fler befattningar i dagens arbetsliv. Decentralisering, plattare organisationer och ökande omfattning av projektbaserat arbete betyder att fler medarbetare måste ha kunskap om, och känna ansvar för, ”hur företaget går”. För lekmannen är ämnesområdet ”företagsekonomi” ofta synonymt med bokföring och siffror. Men det är inte hela sanningen. Företagsekonomi är ett brett ämne som innehåller betydligt mer: Organisationsfrågor, marknadsföring och strategival är några exempel. Detta faktum är tydligt i kursplanen, där sambanden mellan företagsekonomins olika delar betonas. Du får bland annat med dig följande från kursen:

  • förståelse för företagsekonomins roll i samhällets totala ekonomi
  • värdering av resultat och ekonomisk ställning
  • identifiera och bedöma olika finansieringsalternativ
  • upprätta kalkyler och göra lönsamhetsbedömningar
  • hur arbetar företag med marknadsföring och kundlojalitet
  • hur förändringar kan utveckla verksamheten

För vem?

Det här är inte en utbildning för renodlade ekonomer. För dessa finns det mer specialinriktade alternativ. Utbildningen vänder sig till dig som i ditt dagliga arbete har behov av en breddad kunskap i företagsekonomi. Målgruppen är således bred.

Deltagarna har gemensamt att deras roll kräver bättre förståelse för ekonomiska begrepp, samband och tänkande. Det kan röra sig om specialister som har fått nytt eller utökat budget- och resultatansvar. Det kan vara chefer som behöver ytterligare på fötterna för att jobba med verksamhetsutveckling. Eller egenföretagare som kan sin produkt och marknad utan och innan men efterfrågar bättre kunskaper inom företagsekonomins alla delar.

Såväl stora som små organisationer och alla branscher är representerade.

Video

Upplägg

Omfattning

Undervisning ett pass i veckan, förmiddagar, under cirka 9 månader (totalt 26 pass).

Genomförande

Utbildningen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt kurstillfälle kan välja om du vill:

  • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater.

eller

  • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.

Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!

Certifikat Företagsekonomi

Varje delkurs avslutas med en skriftlig tentamen. FEI rekommenderar aktiv närvaro på minst 70% på samtliga delkurser. För att erhålla Certifikat i Företagsekonomi krävs godkänt resultat på samtliga tentamina.

Avgift

54 900 kr exkl moms. I avgiften ingår tentamensavgifter för certifikat, kurslitteratur och annat kursmaterial samt kaffe. Kursavgiften faktureras före respektive terminsstart.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 939 kr/mån.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Allmän företagsekonomisk kurs – ekonomi för icke-ekonomer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEIFLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka inte...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Allmän företagsekonomisk kurs – ekonomi för icke-ekonomer!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän företagsekonomisk kurs – ekonomi för icke-ekonomer från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar